We vinden het erg belangrijk dat ons huis een huiselijke sfeer heeft. Het moet er gezellig ogen en er moet een warme uitstraling zijn. Zeker wanneer de coronamaatregelen streng zijn, zodat we vaker thuis zitten, is het erg belangrijk om een plekje voor onszelf te creëren waarin we eigenlijk alles kunnen doen qua design wat we maar willen. Dan is het erg leuk om een aantal tips toe te passen om je woondesign nog leuker te maken, je hebt immers meer tijd om je creatieve inspiratie de vrije loop te laten als er buiten de deur weinig te doen is.

De goede basis van een woondesign

Elk goed concept of design moet een basis hebben. Zo is het ook met het woondesign van je huis. Wij willen je aanraden om te gaan voor een goede vloer die zowel duurzaam als sfeervol is. Een van de eerste type vloeren die bij ons in gedachten springt is een vloer van vloertegels. De sfeer die van deze tegels afstraalt, is eigenlijk met geen enkele andere vloer te vergelijken. Er zijn ook mensen die van een hele strakke vloer houden waar helemaal geen tegels in zitten, dan ga je bijvoorbeeld eerder voor de gietvloer. Een gietvloer is gemaakt van kunststof en in die zin is deze wat minder milieuvriendelijk dan de vloertegels. Dus als je twee vliegen in één klap wilt slaan, dan gaan we je zeker aanraden om voor de vloertegels te gaan.

Gewoon je stijl kiezen 

Het is erg belangrijk om een stijl te kiezen die echt goed bij je past. En daarnaast is het erg belangrijk om een design te kiezen dat meerdere jaren leuk blijft, zodat het niet al na een jaartje begint te vervelen of uit de mode is. Vooral dat eerste is erg belangrijk. Stijlen die een beetje minimalistisch zijn en daardoor wat meer tijdloos, bijvoorbeeld de Scandinavische stijl of de industriële. De Aziatische stijl met bamboe en natuursteen wordt ook steeds populairder, deze is ook zeer minimalistisch en straalt daardoor een zekere rust uit. Dat laatste is natuurlijk weer erg fijn wanneer je van je werk komt en wilt relaxen in je mooie nieuwe huis. Een huis voelt gloednieuw aan als je er een nieuw design in hebt gerealiseerd.