Op een beurs bent u een van de vele, misschien wel honderden, bedrijven die met behulp van een stand aandacht voor een product proberen te generen. Het is daarom belangrijk dat u een opvallende en duidelijke stand heeft en op de juiste plek op de beurs staat.

1.      Zoek een tactische plek uit

De plek waar u staat op een beurs is van groot belang. Het beste is om met uw stand dicht bij de catering of de toiletten te staan. Deze plekken zijn namelijk het meest gezocht en mensen blijven hier het langste hangen.

2.      Geef duidelijke, bondige informatie

Een fout die vaak voorkomt is dat bedrijven te veel informatie willen delen. Mensen willen in een enkele oogopslag kunnen zien wie u bent en wat u aanbiedt. Bij veel tekst haken mensen af omdat ze het saai vinden of simpelweg geen zin hebben om te lezen. Zet alleen uw belangrijkste product in de spotlight en geef hier cruciale informatie over. Geïnteresseerden zullen vanzelf op u afstappen voor verdere toelichting. Laat uw bedrijfsnaam, website en social media kanalen altijd duidelijk naar voren komen op uw stand. Gebruik logo’s, grote letters en korte zinnen.

3.      Val op met uw beurstand

U kunt opvallen met kleuren, verlichtingen, afbeeldingen, voorwerpen en activiteiten die u kunt doen bij uw stand. Vertoon bijvoorbeeld een bedrijfsfilm op een groot televisiescherm of geef uw potentiële kanten de kans om een interactieve quiz te doen die relevant is voor uw bedrijf. Hoe groter de stilstaande mensenmassa rondom uw stand is, des te sneller mensen nieuwsgierig worden en zullen kijken wat er te doen is bij uw stand. Ook geuren en geluid zijn elementen waar mensen snel geneigd zijn op af te komen. Let wel op dat de activiteiten passen bij uw product om te voorkomen dat mensen alleen naar uw stand toekomen voor gratis spullen of entertainment.

Uw stand is uw visitekaartje op de beurs. Bespaar daarom nooit op een beursstand maar laat een professionele partij u hierbij helpen. Bij diverse bedrijven zoals www.beurswand.nl kunt u beursstands huren of kopen die precies aansluiten bij uw wensen.