Een verbouwing kost veel tijd, geld en energie. Toch ben je achteraf blij dat alles klaar is, maar om dit proces wat aangenamer te maken kun je ook een aantal zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan 3D inmeten gebouw, een goede planning maken waar je je ook echt aan houdt en tijdens je verbouwing de controle te houden. Lees hier meer over hoe je dit doet.

3D inmeten gebouw

Het 3D inmeten gebouw is erg handig omdat je een duidelijk overzicht hebt van digitale data. Zo kun je bijvoorbeeld je aannemer bestanden doorsturen waar alle afmetingen van jouw woning in staan of een modellering aanvragen waar jouw verbouwing in is verwerkt. Daarna zie je dus direct hoe de aanpassingen eruit zien en misschien wil je nog iets veranderen. Als je iets voor ogen ziet, is het toch makkelijker om te kiezen wat je precies wil. Ook zul je geen problemen ervaren met onjuiste metingen en kunnen er dus geen fouten worden gemaakt.

Strak plan

Naast het 3D inmeten gebouw is het belangrijk om een goede planning te maken. Wat moet er allemaal gebeuren? Welke zaken hebben de hoogste prioriteit en hoe lang mag de verbouwing duren? Houd ook rekening met eventuele vertraging, voor als er bijvoorbeeld mensen ziek worden die meewerken aan de verbouwing. Na het 3D inmeten gebouw en je definitieve beslissing over de verbouwing zul je rekening moeten houden met de kosten die hierbij komen kijken. Houd altijd rekening met kosten die hoger uit kunnen vallen, zodat je niet in de problemen komt.

Tijdens de verbouwing

Zodra je het 3D inmeten gebouw achter de rug hebt en het plan kan laten zien aan een aannemer kun je aan de slag. De aannemer zal het meeste regelen, maar je zult zelf rekening moeten houden met het feit dat je de ruimte niet kunt gebruiken. Verbouw je de badkamer? Dan zul je misschien bij iemand anders moeten douchen. Komt er veel lawaai bij kijken? Waarschuw dan de buren ruim op tijd van tevoren. Ook het weggooien van bouwafval is belangrijk om goed te regelen, zodat het geen zooitje wordt.