Voor mensen die s’ nachts werken is zonlicht een vervelende bijkomstigheid als je wilt slapen. De meeste slaapkamerramen hebben geen zonneschermen waardoor er een andere oplossing gevonden moet worden om te verduisteren. In deze blog lees je daarom een aantal tips om je slaapkamer lichtdicht te maken.

Verduisteringsgordijnen

Als je gordijnen of jaloezieën hebt die zonlicht doorlaten, kunt je ze misschien vervangen. Overweeg om verduisteringsgordijnen op te hangen. Dit zijn extra dikke gordijnen die voorkomen dat het zonlicht in je slaapkamer komt. Er komt geen enkel licht door de stof van de gordijnen waardoor je kamer minder licht. De verduisteringsgordijnen verminderen ook de warmte die binnenkomt door het blokkeren en absorberen van de zonnewarmte. Verduisteringsgordijnen zijn eenvoudig te installeren en vervangen je bestaande gordijnen volledig. De verduisteringsgordijnen verminderen ook het lawaai om je te helpen beter te slapen.

Verduisteringsdoek

Als je gordijnen hebt die de zon doorlaten, maar je wilt de gordijnen niet vervangen, kun je er een verduisteringsdoek achter plaatsen. Thermisch geïsoleerde verduisteringsgordijnen zijn dik genoeg om zonlicht te blokkeren en kunnen in een paar eenvoudige stappen aan je bestaande gordijnen worden bevestigd. Het installeren van verduisteringsgordijnen is een eenvoudig proces. Ze worden geleverd met gordijnhaakjes waarmee je de voering aan de achterkant van je bestaande gordijnen kunt bevestigen. De installatie duurt ongeveer 10 minuten. Thermisch geïsoleerde verduisteringsgordijnen verminderen ook het lawaai om je slaap niet te verstoren.

Raamfolie

Je kunt nog meer warmte- en licht blokkerend materiaal aan je ramen toevoegen door een raamfoliebehandeling toe te passen. Dit is een geweldige manier om ramen te verduisteren, zelfs zonder gordijnen of gordijnen. Deze raamfolie wordt rechtstreeks op het raam aan de binnenkant aangebracht. Het licht kan nog steeds door deze folie heengaan, maar wordt gereduceerd door de duisternis van de folie zelf. Dit type folie vermindert ook de warmte, waardoor je kamer koeler blijft.

Klittenbandstrips

Als je verduisteringsgordijnen hebt, maar het zonlicht komt nog steeds door aan de zijkanten van je gordijnen, gebruik dan klittenbandstrips. Breng 2 of 3 kleine klittenbandstroken aan op je gordijn en de muur aan beide zijden van het raam. Wanneer het licht aan de zijkanten van je gordijnen binnenkomt, zal het gebruik van klittenband voorkomen dat er licht doordringt. Hiermee ben je nog steeds in staat bent om de gordijnen te openen om licht binnen te laten wanneer je dat wilt.