Goed geluid in je woonkamer kan de ervaring van een film kijken naar een veel hoger level tillen. Met een LG (speaker) standaard zet je je speakers hoger neer wat zorgt voor beter geluid door een ruimte. Ook is er voor ieder interieur een passende LG (speaker) standaard die de ruimte kan omtoveren tot echte bioscoop.

Niet alleen voor in huis

De LG (speaker) standaard is niet alleen geschikt om in huis gebruikt te worden om de geluidskwaliteit te verbeteren. Maar ook bijvoorbeeld op kantoor kan het erg handig zijn om goede audio bij de hand te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een presentatie gaat geven en er wordt een video of geluidsfragment afgespeeld, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk verstaanbaar maken. En zeker wanneer er veel mensen voor je zitten in een grotere ruimte. Daarom is zo’n LG (speaker) standaard een erg goed, en luxe ogend product die goed past bij de opstelling van je kantoor of presentatieruimte. Ook als je even een pauze wilt en wilt luisteren naar inspiratievolle muziek is zo’n speakerset erg voordelig, de geluidsgolven kunnen beter door de kamer stromen wanneer de speakers op een bepaalde hoogte staan dan wanneer ze op de grond worden neergezet. Dit zorgt voor de beste geluidservaring.

Positie van de speakers bepalen

Wanneer je gaat kijken naar het neerzetten van LG (speaker) standaard met speakers is het belangrijk om te weten dat de afstand tussen de speakers belangrijk is. Het liefst tussen de twee en vier meter uit elkaar. Ook is deze afstand het beste om toe te passen als je de luisterplek uitkiest, zodat er een driehoek ontstaat. Ook wanneer je een versterker gebruikt is het belangrijk dat je LG (speaker) standaard en speakerset afgesteld staan op elkaar voor de beste kwaliteit van de audio. Daarnaast is het goed als de speakers op oorhoogte worden versteld. Bepaalde hoge tonen hebben een duidelijke richting en worden het beste opgevangen als ze ter hoogte zitten van je oren. Ook zijn de speaker standaarden vaak hol zodat deze opgevuld kunnen worden met dempingsmateriaal zodat de kwaliteit van het geluid niet verslechterd of dat de trillingen door de vloer gaan. De meeste speakersets zijn geschikt voor ieder vloertype.