Het is nog winter, maar het kan lonen om nu alvast na te denken over hoe je de zomer kunt overleven. Afgelopen zomer hadden we te maken met een aantal flink warme dagen. Ventilators waren op veel plekken uitverkocht en mensen gingen nadenken over een airco kopen. De meeste airconditioning apparaten zijn alleen niet echt erg mooi. Mensen krabben zich dan achter de oren terwijl ze zoeken naar een oplossing. In deze blog geven we een aantal ideeën die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat een airco niet te veel afsteekt tegen je interieur.

Design airco’s

Er bestaan tegenwoordig airco’s die er anders uitzien dan de gebruikelijke witte kasten aan de muur. Bij het ontwerp van deze airco’s is extra aandacht gegeven aan het uiterlijk. Hierdoor zien deze er doorgaans beter uit dan de meeste andere airco’s. Het aanbod aan design airco’s is nog wat klein omdat het een relatief nieuwe ontwikkeling is. Desalniettemin zijn ze wel al te koop. Je kunt denken aan ontwerpen met een andere kleur of met spiegelglas aan de voorkant (zoals het Artcool model van LG of het Emura model van Daikin). Dit weerspiegelt de omliggende omgeving waardoor de airconditioner beter opgaat in de woning en minder opvalt. Je kunt deze eventueel ook zelf ontwerpen. Gebruik een kleur die past bij de interieur en verf de buitenkant van de airconditioner in een kleur die jij mooi vindt.

Staande airco’s

Staande airco’s bieden een oplossing voor wanneer je een airco wil “verstoppen”. De ontwerpen van een staande airco zijn doorgaans wat mooier dan de airconditioners die je ophangt. Je kunt de staande airco achter de bank of in de hoek plaatsen achter de plant. Dit scheelt een beetje, maar let er wel op dat je de staande airco eerst in de winkel test. Het ene model maakt namelijk meer lawaai dan het andere model.