Heb je last van een lekkage of overstromingen? Dan is de kans groot dat je rioolbuizen of -leidingen vervangen moet worden. Tegenwoordig wordt gelukkig je riool gerepareerd of vervangen binnen 1 dag. Vroeger duurde een rioolrenovatie veel langer, hier moest je dus zelf ook veel tijd voor uit trekken en vrij voor vragen op je werk. Zonde! Nu weet je dat het maar maximaal 1 dag duurt en niet langer. Daarnaast bespaart dit ook in de kosten, want vaak moet je de arbeidskosten betalen, dus per uur. Hoe langer de specialisten bezig zijn, hoe hoger de rekening wordt. Gelukkig hoeft dit niet meer.

Flexibel zijn

Als er een rioolrenovatie plaatsvindt kwam er vroeger veel hak- en breekwerk aan te pas, dit liet helaas dus ook veel rotzooi achter. Hier zit je als eigenaar niet op te wachten naast een onverwachte rioolrenovatie. Je bent naast het lang thuis blijven ook nog eens lang bezig met al die rotzooi weer opruimen. Maar de traditionele rioolrenovaties zijn gelukkig verbeterd en kunnen sneller gedaan worden, hierdoor laten ze minder rotzooi achter. Dus hoef je als eigenaar gelukkig niet zo tegen een rioolrenovatie op te kijken. Daarnaast kunnen rioolrenovaties ook in kleine ruimtes gedaan worden, dankzij de nieuwe methodes. Vroeger moesten de rioolbuizen en -leidingen op maat gezaagd worden, hier was veel ruimte voor nodig. Gelukkig hebben ze hier betere methodes op gevonden en gaat het nu veel sneller.

Renoveren met gemak

Veel mensen stellen een rioolrenovatie uit, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Een rioolrenovatie is namelijk heel snel gebeurd. Tegenwoordig is een rioolrenovatie binnen 1 dag gebeurd en wordt de woning ook weer netjes achtergelaten. Ook komt er bijna geen hak- en breekwerk aan te pas. Dit scheelt enorm! Doordat er vroeger veel hak- en breekwerk aan te pas kwam, moest dit natuurlijk ook weer gerepareerd worden en waren de specialisten hier erg lang mee bezig na de rioolrenovatie. Ook de tijd voor het repareren van het hak- en breekwerk moest jij als klant doorbetalen. Anders zat je met een groot gat in je woning en dat wilde je natuurlijk ook niet. Dus de rekening liep erg op. Nu zijn de methodes flink veranderd. En hoeven er geen buizen of leidingen meer op maat gezaagd te worden en is hak- en breekwerk bijna verleden tijd. Ideaal!

Nieuwe methodes?

Doordat er nieuwe methodes zijn ontwikkeld gaan rioolrenovaties veel sneller, dus bespaard dit flink in de tijd en in de kosten. Een win-win situatie dus. Doordat er nieuwe methodes zijn ontwikkeld, is er alsnog genoeg keuze om een methode te kiezen die bij de situatie past. Want elke situatie is natuurlijk weer anders. Maar de ene methode, zoals een reliner techniek past misschien weer beter bij een situatie als er wordt gewerkt in kleinere ruimtes. Een spraytechniek kan weer in grotere ruimtes gebruikt worden bijvoorbeeld. Daarnaast hangt het er ook vanaf hoe ernstig de situatie is. Moet er alsnog hak- en breekwerk aan te pas komen, omdat er een overstroming is? Of moet er één rioolbuis of -leiding vervangen? Als je weet hoe ernstig en groot de situatie is, dan kan je kijken welke methode het beste bij de renovatie past.