Je kunt het beste een lening aanvragen die past bij jouw persoonlijke en financiële situatie. Kijk eens op de website van leningen.nl/aanvragen/. Je gaat een lening namelijk niet afsluiten voor een paar maanden maar voor een langere tijd. Zij beschikken over een AFM vergunning, zijn gecertificeerd door Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg en zijn aangesloten bij KiFiD, het financiële klachteninstituut.

Welke soort leningen zijn er?

Als jij extra geld nodig hebt en een lening wil aanvragen bekijk dan vooraf welke leningen er zijn en welke lening geschikt is voor jou.

Persoonlijke lening;

Een persoonlijke lening is geschikt bij het aanschaffen van een artikel met een bepaalde levensduur, bijvoorbeeld een auto. Bij een persoonlijke lening sluit je dus een lening af voor een bepaalde tijd. Deze bepaalde tijd is gekoppeld aan de levensduur van het artikel waarvoor jij de lening afsluit. Aan het eind van de looptijd is de lening afgelost.

Doorlopend krediet:

Een doorlopend krediet is geschikt voor de grotere bedragen waarbij je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Bijvoorbeeld een verbouwing die je niet financiert met de hypotheek. Je kunt geld opnemen en lost per maand een bepaald bedrag af. Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag.

Wil je geld lenen voor de zaak?

Het kan ook zijn dat je een zakelijke lening wil aanvragen. Dat kan door middel van een zakelijke lening of een zakelijk krediet.

Zakelijke lening;

Een zakelijke lening is geschikt wanneer je geld wil lenen voor een specifieke periode. Je leent een bepaald bedrag tegen een vastgestelde looptijd. Zo weet je precies hoeveel je per maand moet betalen. De looptijd staat ook vast zodat je ook precies weet hoelang je het bedrag moet betalen.

Zakelijk krediet;

Een zakelijk krediet kun je afsluiten voor een bedrag tussen de € 5000,- en € 250.000,-. Het bedrag dat je kunt lenen is afhankelijk van de financiële situatie van jouw bedrijf evenals het rentepercentage dat je moet betalen. Je lost maandelijks een bedrag af en dat bedrag mag je ook weer opnemen.

Geld lenen voor milieu en/of energiebesparende middelen

Wanneer je zonnepanelen, een warmtepomp of een HR ketel gaat aanschaffen of je wilt jouw woning duurzaam isoleren en je hebt hiervoor niet of niet genoeg geldelijke middelen dan kun je een groene lening aanvragen. De groene lening lijkt het meest op een persoonlijke lening. Je leent een bedrag voor een bepaalde tijd. Je lost maandelijks af maar de rente die je betaalt kun je aftrekken van de belasting en je kunt tijdens de duur van de lening extra aflossen.