Bij een mooie moestuin in de tuin horen moestuinbakken. Het is afhankelijk van de hoeveelheid planten en de grootte van deze planten zijn er ook verschillende bakken te vinden. Je hebt daarom heel wat keuzes te maken en je moet altijd goed bekijken wat je daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn daarbij ook veel verschillende tuinspecialisten die de bakken verkopen, waaronder ook Vertisign. Onderstaande informatie zet de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje, waardoor je weet waar je naar kunt gaan kijken.

Moestuinbakken in verschillende formaten

Moestuinbakken zijn een goede uitkomst wanneer je geen ruimte hebt voor een grote moestuin. Deze bakken kunnen namelijk ook op een balkon of terras geplaatst worden, zonder dat hier veel ruimte mee in beslag wordt genomen. Daarbij bepaal je ook zelf welke grootte je aanschaft. Je kunt voor een lage bak gaan, die voorzien is van kleine pootjes om hem van de grond af te houden, maar ook een hoge tafel waar je eventueel nog extra spullen onder kunt plaatsen zodat je overal direct bij kunt. Deze tafel maakt het tevens makkelijker doordat je niet meer hoeft te bukken om de planten te verzorgen.

De rekken voor nog meer planten

De verschillende moestuinbakken geven daarom altijd veel mogelijkheden. Zeker als er geen tuin beschikbaar is en je toch alle kruiden en groenten wilt kweken, moet je voor de grootste oplossingen gaan. Bekijk daarom ook altijd hoeveel planten je wilt gaan zaaien. Op basis hiervan ga je jouw keuze maken. Het zou daarom kunnen dat je voor een moestuinrek gaat. Dit is een rek waar vier bakken boven elkaar zitten, met een ruimte ertussen door middel van poten. Het lijken in feite op gestapelde bakken, maar dan altijd stevig op elkaar gestapeld zodat omvallen niet meer gaat gebeuren.

De verschillende soorten groenten en fruit in moestuinbakken

Je kunt daarna veel verschillende planten kweken in moestuinbakken. Denk daarbij aan verschillende groenten, zoals komkommer, courgette of tuinbonen. Het is afhankelijk van de diepte van de bakken welke groente er het beste in gaat groeien. Als je net begint, kan het daarom raadzaam zijn om eerst met andere groenten te beginnen. Of ga voor verschillende soorten fruit, die als trosjes aan de planten gaan groeien en daardoor onderin minder ruimte nodig hebben. Zo kun je altijd gaan kijken wat voor jou het beste uitkomt en waarmee je minder boodschappen hoeft te doen.

Maak de bak naar wens met accessoires

De moestuinbakken brengen dus altijd meer ruimte met zich mee. Wanneer de moestuinbak in elkaar gezet is, kun je hem vullen met aarde en de zaadjes planten. Bekijk daarbij welke verzorging er nodig is om de verschillende planten te laten groeien. En om het helemaal af te maken kun je eventueel ook nog kaartjes erbij doen. Zo weet je precies wat je aan het kweken bent en heb je extra informatie bij de hand voor wanneer je niet meer weet hoeveel water je een plantje moet geven. Je krijgt hiermee altijd goede groente.