Misschien heb je onlangs een nieuw kitten in huis gehaald of ben je van plan dit binnenkort te doen. Zorg ervoor dat je je huis van tevoren voorbereidt. Er zijn veel dingen die je moet overwegen voordat je dit doet. Je kitten heeft in het algemeen een paar dingen nodig. Allereerst moet je weten welk kittenvoer je je nieuwe metgezel moet geven. Je moet je katten ook bezig houden. Het is belangrijk om leuk kattenspeelgoed te hebben, aangezien jonge kittens behoorlijk speels zijn. Je kitten vindt het misschien heerlijk om op een kattenmand te kruipen om een ​​dutje te doen als hij het spelen moe wordt. Mogelijk vindt je alles wat je kat nodig heeft in dit artikel om zich goed voor te bereiden.

Maak het eten klaar

Naast een kattenmand en krabton kat, zijn er tal van merken kattenvoer beschikbaar. Alle voedingsstoffen die een opgroeiend kitten nodig heeft, zitten in de samenstelling van kittenvoer. Voordat je met je nieuwe kitten naar huis gaat, kun je de fokker of het asiel waar het is geboren vragen wat het daar heeft gekregen. Het kan zijn dat je kitten al gewend is geraakt aan het voer dat het daar heeft gegeten, dus het is fijn als hij het voer blijft eten. Je kunt ook van voer wisselen door het geleidelijk aan te doen. Je kunt een heel klein beetje nieuwe voeding combineren met de oude voeding. Daarna kun je elke dag geleidelijk meer van het nieuwe voer aan het oude voer toevoegen totdat je uiteindelijk het nieuwe voer volledig geeft.

Maak de kattenbak klaar

Zowel katten als kattenbezitters hebben vaak voorkeuren als het om een ​​kattenbak gaat. Terwijl sommige katten een open kattenbak kiezen, geven anderen de voorkeur aan de veiligheid van een gesloten kattenbak. Een van de beste voordelen van een gesloten kattenbak is dat het stinkende geuren binnenhoudt. Het kan echter zijn dat je nog niet weet wat je nieuwe kitten leuk vindt. Je kunt de persoon in het asiel ernaar vragen voordat je een kattenbak voor je kitten koopt. Het is altijd leuk om te weten wat de kitten gewend is in zijn vorige huis. Je kunt ook eerst proberen een gesloten kattenbak te gebruiken. Als je kitten het niet leuk vindt, kun je proberen over te schakelen naar een open katje.

Maak een knus bed klaar

Natuurlijk heeft je kat ook een comfortabele slaapplaats nodig. Hij heeft een veilige locatie nodig waar hij heen kan gaan als hij zich overweldigd of angstig voelt. Kies daarom een ​​rustige plek voor de mand en laat je kitten alleen terwijl hij binnen is. Hij kan erop vertrouwen dat zijn mand altijd een comfortabele plek is. Er zijn echter zoveel verschillende soorten kattenbedden. Je bent misschien te verward om te beslissen welke je moet nemen. Veel katten vinden het heerlijk om zich een beetje op te kunnen krullen in hun mand. Als jouw kat er één van is, dan is een mand met hoge randen ideaal. Je kunt ook kiezen voor een overdekte mand zodat de kat in zijn eigen hol kan komen. Meestal genieten katten die angstig zijn van dit soort mand. Veel katten trekken zich ook graag terug in een warme hangmat. Rust is net zo belangrijk als spelen.