Als er gaten of scheuren in je betonvloer zitten, dan moet je de betonvloer herstellen. Doe je dit niet dan kan er na verloop van tijd betonrot ontstaan. Ook hechten coating en een gietvloer niet goed als je betonvloer niet glad is. Kortom je moet een betonvloer reparatie laten uitvoeren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer is betonvloer reparatie nodig?

Je betonvloer laten repareren is nodig als er gaten en/of scheuren in je betonvloer zitten. In een oude, versleten betonvloer kunnen onregelmatigheden ontstaan door belasting en/of chemische aantasting. Maar niet alleen in een oude, versleten vloer kunnen oneffenheden ontstaan. Ook in een pas gestorte betonvloer kunnen kleine scheuren en/of gaten zitten. Controleer dus ook je nieuwe betonvloer op onregelmatigheden en laat deze verwijderen als ze aanwezig zijn.

Hoe betonvloer repareren?

De reparatie van een betonvloer gaat zo:

  1. De vloer wordt stofvrij gemaakt en eventueel ook ontvet (als hij vies is).
  2. Loszittende deeltjes worden weggekrabd met een krabber.
  3. De vloer wordt schoongemaakt met een borstel en met een stofzuiger.
  4. De kleine gaten en scheuren worden gedicht met een eposy plamuur en de grotere gaten met een cementgebonden oplossing.
  5. De plamuur en/of cementgebonden oplossing moet drogen.

Voordat de betonvloer behandeld kan worden met een coating of gietvloer moeten de gerepareerde delen geschuurd en stofvrij gemaakt worden.

Hoeveel tijd kost betonvloer herstellen?

Je wilt natuurlijk weten hoeveel tijd het kost om je betonvloer te laten herstellen, zodat je weet wanneer je hem kunt coaten of voorzien van een gietvloer. Of je wilt weten wanneer je weer op je betonvloer kunt lopen. Een specialist kan egalisatie werkzaamheden aan je betonvloer uitvoeren binnen een dag, maar daarna moet je nog wachten tot de plamuur en/of cementgebonden oplossing is opgedroogd. Wat is de droogtijd van de twee producten?

  • Eposy plamuur, waarmee kleinere gaten en/of scheuren worden gedicht, droogt binnen een uur.
  • Een cementgebonden oplossing, waarmee grotere gaten worden gedicht, droogt binnen een dag.

Laat je betonvloer repareren!

Het is belangrijk dat je onregelmatigheden in je betonvloer laat repareren, omdat je anders problemen krijgt, zoals betonrot en/of een slechte hechting van je coating of gietvloer. Betonrot is geen pretje: de bewapening komt bloot te liggen en de randen van je vloer gaan afbrokkelen. Als je op een onregelmatige vloer een coating of gietvloer aanbrengt, dan kan het zijn dat je de gaten en/of scheuren in je vloer blijft zien. Kortom betonvloer reparatie is belangrijk. Laat daarom je betonvloer herstellen en geniet van je mooie gladde (gecoate) betonvloer of van je gladde gietvloer!

Gratis stockfoto met beton, graniet, grijs