Herinner je je nog die tijd toen je een slaapkamer make-over kreeg voor je verjaardag? De ene persoon was tien jaar oud en de ander zestien, maar een ding was duidelijk: het prins- en prinsessenbehang moest eraf. Waar je ouders vroeger het initiatief namen voor het omtoveren van je slaapkamer, heb je het op oudere leeftijd toch echt zelf in handen. Hierdoor kan je zelf alles uitkiezen en jouw nieuwe slaapkamer volledig personaliseren tot jouw smaak. Maar wat zijn nu de dingen waar je écht in moet investeren voor jouw nieuwe slaapkamer? Dit artikel bespreekt enkele dingen die je niet mag vergeten tijdens de make-over.

Matras

Als eerste is het belangrijk dat je lekker zult slapen in jouw nieuwe kamer. Dit kan natuurlijk alleen met het beste matras. Op deze manier zorg je ervoor dat je een goede nachtrust pakt en je de slaapkamer met iets positiefs associeert. Niets is zo vervelend als avonden lang wakker liggen doordat je niet in slaap komt en alle springveren in je matras voelt. Ga daarom naar een beddenspeciaalzaak waar ze jou goed kunnen adviseren over welk soort matras het beste bij jou past. Dit kan variëren van een hard of zacht matras tot een matras met goede ventilatie of die juist warme vast houdt.

Behang

Na het kiezen van jouw matras is het belangrijk dat je investeert in mooi behang. Behang wordt steeds populairder en zorgt ervoor dat je slaapkamer net die ene luxe draai krijgt. Behang wordt daarom ook wel gezien als de kern van je slaapkamer die bepaalt hoe je de rest van de meubels moet stijlen. Houd in je achterhoofd dat bij een rode kleur je hartslag zal versnellen en koele kleuren, zoals blauw en groen, ervoor zorgen dat je rustiger wordt. Het is daarom belangrijk dat je genoeg tijd besteedt aan het uitzoeken van jouw nieuwe muurdecoratie.

Gordijnen

Als laatste is het belangrijk dat je goede gordijnen koopt. Er is namelijk niets zo vervelend als gordijnen die te klein zijn en daarom een strook licht doorlaten. Hierbij zijn gordijnen op maat een goede oplossing, omdat deze ervoor zorgen dat het precies bedekt wat het moet bedekken. Gordijnen op maat laten maken klinkt als een grote investering, maar wordt tegenwoordig een stuk efficiënter en daarom goedkoper gedaan.