Gasprijzen stijgen, maar de temperatuur in de winter daalt helaas nog wel altijd. Vaak redden die paar radiatoren het niet in je huis om net dat aangenamere temperatuurtje te creëren wat jij het lekkerst vindt. Zorg daarom dat de warmte van meerdere plekken komt! Een goede vloerverwarming kan bijvoorbeeld de oplossing zijn. Liever toch wat koeler in huis? Ook geen probleem, veel vloerverwarming kan ook zorgen voor verkoeling. Hoe dat werkt lees je in deze blog.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming zegt eigenlijk al om wat voor soort product het gaat. Het verwarmt je vloeren waardoor je een aangenamere temperatuur kan creëren in je huis. Geen stoffige tapijten of 4 paar sokken meer aan. Maar altijd lekkere warme vloeren! Een vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat vanuit de warmtebron er cv-water wordt rondgepompt. Dit CV-water wordt vervolgens weer gepompt door jouw vloerverwarmingssysteem. De warmtebron kan verschillen per huishouden bijvoorbeeld een Cv-ketel of een ander soort warmtepomp. Een verdeler is simpel weg het centrale punt van een warm water vloerverwarmingssysteem. Hij verdeelt het water over verschillende ruimtes in het huis.

Wat koeler mag ook wel

Veel mensen vinden het vaak zonde om een opbouw vloerverwarmingssysteem te laten aanleggen omdat ze deze maar delen van het jaar kunnen gebruiken. Dat is gelukkig verleden tijd! In vrijwel alle situaties kan je ook je vloeren koelen met een vloerverwarmingsinstallatie. Dit ligt voornamelijk aan het opwekkingssysteem. Het water wat door het systeem dient te circuleren moet ook te koelen zijn. Dit gebeurt in het opwekkingssysteem. Zo is het water van een Cv-ketel uitsluitend verwarmd water. Een oplossing kan zijn om een koelmachine aan te schaffen. Op deze manier kan je water zowel koud als warm rondgecirculeerd worden. Dit is niet in alle gevallen nodig. Een warmtepomp kan bijvoorbeeld zowel verwarmd als gekoeld water produceren.

Modern en duurzaam

Met alles wat er gaande is op onze aardbol is het natuurlijk ook belangrijk te kijken naar een stukje duurzaamheid. Gelukkig zijn de meeste bedrijven hier ook al erg goed mee bezig. Ben je opzoek naar een vloersysteem wat zowel koud als verwarmd water kan laten circuleren? Dan zou je is een kijkje kunnen nemen bij WTH. Zij bieden zowel moderne als duurzame oplossingen voor beide systemen. Ook als je nog helemaal geen systeem thuis hebt liggen kunnen zijn een goed plan voor jou op maat maken.

Belangrijk is om eerst goed te bedenken waar je behoefte aan hebt. Liever warm of een koude vloer? Of juist liever een combinatie van beide. Wat je ook kiest, laat je goed informeren voordat je er zomaar geld voor gaat neerleggen.