Ben je momenteel aan het overwegen om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het belangrijk om voorafgaand aan het maken van deze keuze goed na te denken over alle mogelijkheden die er zijn. Het is immers mogelijk om zonnepanelen te installeren bij een recht dak en bij een schuin dak. Voor een schuin dak geldt dat de installatie van zonnepanelen wat complexer kan zijn. Je moet rekening houden met de kant waar de zon schijnt en ervoor zorgen dat de zonnepanelen niet in de schaduw komen te liggen. Bereken verder voorafgaand aan de investering de opbrengst zonnepanelen

Berekening van de potentiële opbrengst

Voordat je besluit om zonnepanelen aan te schaffen als investering is het allereerst belangrijk om na te denken over de potentiële methodes. Hier zijn handige methodes voor toe te passen. Als je op zoek gaat naar een manier om de opbrengst van zonnepanelen te berekenen zul je tevens de term rendement tegenkomen. Het is belangrijk om op te merken dat de termen opbrengst en rendement niet exact hetzelfde zijn. De opbrengst is de hoeveelheid kilowattuur die een zonnepaneel daadwerkelijk opwekt, met rendement wordt voornamelijk bedoeld hoeveel geld de opbrengst gaat opleveren. Met het gebruik van zonnepanelen kan je veel winst maken. 

Opbrengst van de zonnepanelen

Bekijk vooral het aanbod aan zonnepanelen bij Zonduurzaam.nl indien je geïnteresseerd bent. Het is echter belangrijk om voorafgaand aan een eventuele aankoop na te denken over de opbrengst van energie. Hierbij gaat het in eerste instantie om de hoeveelheid Wattpiek die opgeleverd kan worden door een zonnepaneel. Deze hoeveelheid is per zonnepaneel verschillend. Voor een gemiddelde zonnepaneel ligt de opbrengst tussen de 300 en 400 Wattpiek. Deze opbrengst is afhankelijk van de weersomstandigheden. 

De omstandigheden

De omstandigheden hebben een grote invloed op de totale opbrengst die je met zonnepanelen kan bereiken. Bij ideale omstandigheden gepaard met veel zon is de totale opbrengst voor zonnepanelen erg hoog. Bij het plaatsen van de zonnepanelen is het daarom erg verstandig om deze zonnepanelen neer te leggen op de plaats waar de zon regelmatig schijnt. Dit zal een grote hoeveelheid energie opleveren, daarbij geldt dat het tevens van belang is om geen boom over de zonnepanelen te laten groeien. Dit zal namelijk ten koste gaan van de totale opbrengt en de financiële winst die je kan behalen. Naast financiële winst draag je bij aankoop van zonnepanelen tevens bij aan een duurzame wereld.