Wist u dat er verschillende soorten papiersnijders en trimmers zijn? Ja, er zijn verschillende apparaten op de markt met deze functie. En deze informatie is van fundamenteel belang voor degenen die met handwerk werken.

Het is belangrijk dat u de verschillende soorten papiersnijders kent, zodat u voor elk papierformaat en voor elk van uw opdrachten het ideaal kunt kiezen.
Kijk nu welke van deze types ideaal is voor het werk dat u doet. Kijk eens!

Tafel Guillotine
De tafel guillotine is de kleinste optie. Het staat bekend als de mes guillotine, omdat de snede wordt gemaakt door een lemmet dat eruitziet als een mes.

In de tafel guillotine is het mogelijk om enkele vellen te snijden. Gewoonlijk maximaal 5 eenheden. En de snede hangt af van het vermogen van de persoon die de snede zal bedienen.

Er zijn merken die systemen hebben die helpen om de platen te fixeren op het moment van snijden. Er zijn ook markeringen die een manier bieden om de exacte locatie voor het snijden van papier te zien.

Voor mensen die met verpakkingen en plotters werken, is er een tafelmodel guillotine met een mes van 1 meter lang. Dit model wordt voornamelijk gebruikt om golfkarton in grote vellen te snijden. De snede wordt één voor één gedaan.

Handmatige Guillotine
Het belangrijkste verschil tussen de handleiding en de tafel guillotine is dat de handleiding het mogelijk maakt om een stapel papier in te stellen en tegelijkertijd te snijden. Het knippen is ook zeer nauwkeurig omdat het is voorzien van papieren bevestigingsmiddelen.

De handmatige guillotinesnijder wordt gedaan door middel van een mechanische arm. Deze arm versterkt de kracht van de operator op het grafische mes.

De handmatige guillotine kan een liniaal presenteren die de exacte meting van de snede door een display geeft. Sommige kunnen ook een snijlicht hebben, dat precies aangeeft waar het blad de plaat zal oppakken.

Halfautomatische Guillotine
In tegenstelling tot manuele guillotine, die veel kracht vereist om nauwkeurig te snijden, is de halfautomatische guillotine uitgerust met een elektromotor voor het verplaatsen van het snijmes, zodat er niet zo veel inspanning nodig is.

Twee knoppen of twee pedalen worden meestal gebruikt om handongelukken te voorkomen.

Op de handmatige guillotine wordt het papier aangepast en het laten zakken van de pers blijft handmatig gebeuren. Om deze reden wordt het halfautomatisch genoemd, omdat het een intermediair is tussen de manuele en de automatische.

Automatische Guillotine
Dit soort papiertrimmer is volledig automatisch. De persoon die de machine bedient, doet vrijwel geen moeite, maar is alleen verantwoordelijk voor het afstellen van de machine.

Om het te gebruiken, plaatst de operator de vellen in de machine en past hij de vellen aan met behulp van de zij- en achterste versteltoetsen. Na dit proces wordt de dubbele besturing gebruikt en gaat de machine de pers uit en voert het snijden uit.

Bij dit type guillotine regelt een kleine computer de beweging van de achteraanslag, waardoor de bladeren altijd in de juiste positie blijven. Dus, je doet de eerste aanpassing van het werk en de machine zelf herhaalt het werk zonder enige moeite.