Bij de aanschaf van een aanhangwagen is de eerste keuze: welk type aanhanger is voor jou het meest handig. Wanneer je regelmatig machines moet vervoeren is een machinetransporter essentieel. Dit is een aanhangwagen die ideaal is om zware heftrucks, graafmachines en grasmaaiers te vervoeren. Lees in deze blog waar je op moet letten bij aanschaf.

Voordelen van een machinetransporter

In vergelijking met bijvoorbeeld een autoambulance of multitransporter is een machinetransporter vooral een stuk veiliger. Zo hebben machinetransporters een lagere oprijhoek, waardoor ook zwaardere en grotere machines makkelijk in- en uitgeladen kan worden. Dit voorkomt ongelukken.

Daarnaast is een machinetransporten speciaal gemaakt om zwaardere ladingen te vervoeren. De stevige assen kunnen veel aslast hebben wat de veiligheid ten goede komt.

Hoe werkt een machinetransporter?

Zoals je hierboven al eens hebt kunnen lezen is een machinetransporter veiliger dan andere aanhangers als het aankomt op het vervoeren van zwaardere machines. De lagere oprijhoek is speciaal ontwikkeld voor het op- en afrijden van grote machines. Zo is de vlakke laadvloer laag bij de grond, waardoor het zwaartepunt ook erg laag is. Zo kun je met zware en grote machines veilig de weg op. Hierdoor zijn de oprijplanken en oprijkleppen ook gemakkelijker te gebruiken. Sommige modellen van HAPERT zijn zelfs kantelbaar, waardoor je geen oprij hulpmiddelen nodig hebt om de machine in- of uit te laden. Middels hydrauliek kun je de laadvloer bij kantelbare machinetransporters tot de grond laten zakken. Zo maak je het op- en afrijden een stuk gemakkelijker. Bovendien is dit type machinetransporter ook ontzettend veilig.

Machinetransporter: één, twee of drie assen?

Bij aanschaf van een machinetransporter is het nodig om te bepalen hoeveel assen je nodig hebt. Om dit te bepalen is het nodig om te bepalen hoe zwaar de machines zijn die je wilt gaan vervoeren. Vervoer je zware machines op een onverhard terrein, dan kun je het beste kiezen voor een aanhanger met drie assen. Bij lichtere ladingen en verhard terrein kun je prima uit de voeten met een enkele of dubbele as. Laat je hierover adviseren door een specialist.