Als je alles leest over bouwen en verbouwen dan kan het bijna niet anders of je komt vroeg of laat in aanraking met betontegels. Zonder te chargeren zijn betontegels een soort van symbool van alles wat met bouwen en verbouwen te maken heeft. Zeker nu er ook extra aandacht wordt besteed aan de inrichting van de tuin. De tuin wordt meer en meer een verlengstuk van de woonkamer immers.

Aan keuze geen gebrek als het gaat om betontegels

Als je op zoek bent naar betontegels, dan weet je zeker dat je aan keuze nooit gebrek hebt. Er zijn ontzettend veel betontegels beschikbaar en voor veel mensen zullen betontegels van een afmeting van 30 bij 30 centimeter het meest bekend zijn. Er is wat betreft betontegels echter veel meer te kiezen. Zo kun je ook kiezen voor betontegels van 60 bij 60 centimeter, 50 bij 50 centimeter, 40 bij 60 centimeter en je kunt eveneens kiezen voor betontegels in de vorm van grastegels. 

De 30 bij 30 betontegels gelden als de standaard betontegels

Betontegels van 30 bij 30 gelden als de standaard stoeptegels. Het is een misverstand om te veronderstellen dat deze betontegels alleen in het grijs beschikbaar zijn. Je kunt ze tegenwoordig namelijk in de kleur antraciet krijgen. Kies je voor betontegels van 60 bij 60 centimeter, dan kies je in de regel voor grote en zeer strakke tegels. Deze betontegels kunnen zowel met als zonder facet geleverd worden. Met betontegels van 40 bij 60 centimeter kun je echt alle kanten op. 

Ook heel erg bijzonder zijn de grastegels

Zo kun je deze betontegels prima combineren met betontegels van 20 bij 20 centimeter, net als met strakstenen en trommelstenen. Deze betontegels gelden dan ook niet voor niets als de perfecte tegels voor buiten. Je kunt ze bijvoorbeeld leggen in molenwiekverband en in blokverband leggen. Tenslotte nog over de grastegels. Dit zijn betontegels waar het gras doorheen kan groeien. En toch kan er prima met een voertuig overheen gereden worden. Speciaal zijn ook de speciale terrastegels van beton die elk terras extra uitstraling geven.