Als je dan toch gaat verbouwen en kiest voor een nieuwe keuken, denk dan zeker ook eens aan een waterontharder. Met een waterontharder laag je er altijd om van hard leidingwater weer veel zachter leidingwater te maken. En dan heeft nogal wat voordelen.

Een waterontharder maakt van hard leidingwater weer zacht leidingwater

Het leidingwater in ons land bevat standaard nogal wat kalk. Kalk maakt leidingwater hard. En hard leidingwater is niet echt iets om blij van te worden. Integendeel zelfs. Als het leidingwater te hard is, dan komen bijvoorbeeld de handdoeken altijd erg hard uit de wasmachine. Je merkt na het douchen dat je haar en huid droger worden en gaat merken dat apparatuur als de vaatwasser en de wasmachine minder goed werken bovendien veel meer stroom vragen. Ook de smaak van water is een stuk minder.

Je merkt het effect meteen nadat de ontkalker geplaatst is

Met een waterontharder kun je alle genoemde problemen oplossen. Doorgaans werkt een waterontharder met harsbolletjes. Wanneer hard leidingwater in aanraking komt met de waterontharder dan gaan de harsbolletjes de kalkdeeltjes te lijf. Daardoor ontstaat veel zachter leidingwater. Dat merk je meteen nadat de waterontharder geplaatst hebt. Het water smaakt weer beter, de apparatuur werkt weer beter met minder stroom en je haar is veel minder droog als je onder de douche vandaan komt. 

Zorg wel voor voldoende zout in de ontharder

Is de waterontharder eenmaal geplaatst, dan heb je er verder totaal geen omkijken meer naar. Wel dien je te zorgen dat de waterontharder steeds over voldoende zout beschikt. Zout is namelijk nodig om de harsbolletjes van tijd tot tijd te spelen. De kleine harsdeeltjes van de waterontharder raken namelijk op den duur verzadigd waardoor ze minder werken. Je kunt overigens ook een waterontharder aanschaffen die werkt met een magneet. Genoeg redenen dus om als je gaat verbouwen of een nieuwe keuken aan gaat leggen meteen een waterontharder te laten plaatsen. Daar heb jij en hebben ook jouw apparaten echt baat bij. Ook de energierekening zal na plaatsing meteen dalen. En ook dat zal veel mensen als muziek in de oren klinken.