Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze eenvoudig schoon te maken is en goedkoop is in het onderhoud. Wel is het belangrijk om de gietvloer regelmatig schoon te maken, zodat je nog langer kan genieten van je gietvloer. In dit blog geven we je tips over het reinigen van de gietvloer.

 Voor een grondige schoonmaakbeurt is het noodzakelijk dat het juiste schoonmaakmiddel gebruikt wordt, zodat er geen residu laag achterblijft op de gietvloer, die er vervolgens vlekkerig uit gaat zien. Zeep houdende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich makkelijk aan hecht en worden dus afgeraden.

Welk soort schoonmaakmiddel kan ik gebruiken voor mijn gietvloer?

Door de textuur van de vloer kan deze nat gereinigd worden. Maak de vloer schoon door een dweil te gebruiken. Het is hierbij niet nodig om een ​​schoonmaakmiddel te gebruiken, alleen het gebruik van water is voldoende. Indien de vloer zwaar bevuild is, kan je een vloerreiniger gebruiken. Voor het verwijderen van stof en kleine vlekken is het gebruik van een dweil met warm water voldoende.

Hoe kan ik mijn gietvloer droog schoonmaken?

Het droogreinigen van de gietvloer is een gemakkelijke manier om gemakkelijk al het vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een Swiffer of een variant hiervan. Een stofzuiger gebruiken is ook een optie. Groter vuil kan worden opgeruimd middels een stoffer en blik. Gebruik hiervoor echter wel een stoffer met zachte haren, aangezien harde haren de vloer kan beschadigen.

Onderhoudstips gietvloeren

  • De eerste week nadat de gietvloer gelegd is mag deze niet nat gereinigd worden
  • Gebruik nooit schuursponsjes voor het reinigen van de vloer
  • Gebruik een bezem met zachte haren: harde haren beschadigd de vloer
  • Bescherm de gietvloer door viltjes onder de meubels te plaatsen
  • Ga niet schuiven met meubels over de gietvloer; dit zorgen voor beschadigingen

Lees hier meer over gietvloer onderhoud.