Bij een gietvloer denken mensen vaak aan een grauwe, grijze fabriekshal waar machines staan te draaien en arbeiders hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren te midden van een rookwalm en rondslingerend vuil. Een gietvloer zou voornamelijk kleurloos, hard en praktisch zijn waardoor deze totaal ongeschikt is voor woonkamers. In deze blog weerleg ik deze vooroordelen voor je en geef ik je een aantal redenen waarom je een gietvloer in je nieuwe huis moet hebben.

Grauw en grijs

Bij een gietvloer bent je niet gebonden aan grauwe grijze kleuren. je heeft namelijk de keuze uit een enorm assortiment aan kleuren en tinten. Hierdoor past een gietvloer bij elk interieur: van warme kamers met een houttint tot moderne strakke kamers met zwarte en groene accenten en blauwwitte badkamers.

Alleen een egaal oppervlakte

Een gietvloer beperkt zich niet tot een egaal oppervlakte met één kleur. je heeft ontelbaar veel mogelijkheden om een gietvloer een persoonlijke touche te geven. je kunt bijvoorbeeld patronen laten aanbrengen in de gietvloer waardoor het lijkt alsof je vloer belegd is met tegels . Het is ook mogelijk om kleuren te combineren of bepaalde verftechnieken op je gietvloer toe te passen om deze een unieke uitstraling te geven.

Ruw en koud

Een gietvloer is alles behalve ruw en koud. Naast het feit dat een gietvloer zeer geschikt is om een vloerverwarming in aan te brengen behoudt de gietvloer een aangename temperatuur. je wandelt dus heerlijk comfortabel met je blote voeten over je betonvloer. Een gietvloer is zeer gebruiksvriendelijk: omdat een gietvloer glad en naadloos is maakt je de vloer eenvoudig schoon en krijgt het vuil geen kans om in te trekken en blijvende vlekken achter te laten.

Bent je overtuigt om een gietvloer in je woonkamer, slaapkamer, garage of elke andere ruimte in je huis te laten plaatsen? Neemt je dan eens een kijkje bij G-vloeren voor meer informatie, onder andere over gietvloer prijzen.