Spouwmuurisolatie levert veel voordelen op. Zo hebben goed geïsoleerde huizen een lagere energierekening en levert het meer comfort op in huis. Vochtproblemen zijn verleden tijd en het huis krijgt een beter energielabel. Al deze voordelen worden verder toegelicht over dit blog over de voordelen van spouwmuurisolatie.

Beter energielabel dus sterke positie op de huizenmarkt

Een huis voorzien van spouwmuurisolatie beschikt over een beter energielabel dan een huis zonder spouwmuurisolatie. Dit maakt het voor (toekomstige) kopers interessanter om het huis te kopen, omdat het huis lagere energie- en stookkosten heeft.

Spouwmuurisolatie: duurzaam en milieubesparend

Een ander groot voordeel is dat het huis duurzamer en dus milieuvriendelijker wordt. Minder de verwarming gebruiker is simpelweg duurzamer en gaat ook het broeikaseffect tegen. Isolatiemateriaal wordt ook snel en netjes geproduceerd en kan in sommige gevallen zelfs worden gerecycled.

Een kleine investering die veel winst oplevert

Het derde grote voordeel is dat het een kleine ingreep is om de isolatie van spouwmuren te ‘installeren’. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht door middel van gaten in de muur. Er zijn verder geen ingrijpende renovaties nodig om de spouwmuur te isoleren. Omdat het een relatief kleine verbouwing is en het isolatiemateriaal binnen een dag wordt geplaatst, zijn de kosten voor de isolatie  relatief laag. De gemaakte kosten worden op termijn ook terugverdiend doordat de maandelijkse energierekening lager uitvalt.

Een bijkomend voordeel van spouwmuurisolatie is dat het zelfs in kleine hoeveelheid al geld bespaard. Niet alle muren hoeven geïsoleerd te worden om geld te besparen. Wel is het aan te raden om alle muren tegelijkertijd te laten isoleren, omdat dit het beste effect oplevert en de kosten voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie omlaag brengt.

Minder vochtproblemen dus meer comfort

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is het comfort dat het oplevert. Een comfortabele woonkamer met een gelijke verdeling qua temperatuur, nooit meer vochtige binnenmuren en vocht- of schimmelplekken in het huis. Bovendien is het binnen houden van warmte misschien net zo comfortabel als het houden van koele lucht in de zomer.

Lees hier meer bouw-gerelateerde blogs.