De zomer is een tijd die wordt gedefinieerd door beelden van felle zonneschijn, prachtige bloemmotieven en lichte luchtige kleuren. De woninginrichting en in het bijzonder de raamdecoratie voor de zomer zouden dit moeten weerspiegelen. Idealiter wil je in de zomer raamdecoratie die veel natuurlijk licht binnenlaat, zodat je kunt genieten van de lange zonnige dagen. Hier zijn een aantal ideeën die je zullen helpen die zomerse sfeer voor je huis te creëren door het aanpassen van de raamdecoratie

Kies de juiste kleuren

Het is belangrijk dat je de lichte en luchtige kleuren gebruikt voor je raamdecoratie. Zoals bijvoorbeeld wit. Toch zijn de meeste witten gordijnen erg doorzichtig en laten deze veel lucht en ook warmte door. Kies je voor wit ga dan voor goedkope houten jaloezieën deze kun je eenvoudig sluiten voor de zon en dus ook voor de warmte. Kies ook een kleur die goed past bij de rest van je interieur de houten jaloezieën kun je in bijna alle kleuren krijgen.

Maak gebruik van jaloezieën

Houten jaloezieën, romeinse jaloezieën of lamellenjaloezieën zijn een geweldig idee voor de zomer. Vooral blinds zijn een goed idee omdat ze geheel of gedeeltelijk kunnen worden uitgetrokken om meer zonlicht binnen te laten. Houten Jaloezieën kunnen voor de privacy helemaal naar beneden worden getrokken en toch veel licht binnenlaten als ze op de juiste manier zijn afgesteld. Lichtgekleurde jaloezieën en gordijnen kunnen de uitstraling van uw ramen in de zomer dus volledig veranderen.

Kies de plek van je meubilair zorgvuldig

Meubilair dat dicht bij de muur wordt geplaatst kan een gevoel van rommel creëren. Niet alleen dat het de hoeveelheid natuurlijk licht die via de ramen binnen filtert kan blokkeren en belemmeren. Door de meubels uit de buurt van de ramen te plaatsen, wordt voorkomen dat het natuurlijke licht wordt geblokkeerd en lijkt een ruimte lichter, luchtiger en zomerser. Overweeg een paar meubels tijdelijk te verwijderen uit een ruimte die niet strikt noodzakelijk is. Dit helpt meer ruimte te creëren en vergemakkelijkt een betere natuurlijke verlichting van een ruimte.