Een vijver in je tuin kan een hele leuke aanvulling zijn die jouw tuin echt compleet maakt. Je hebt verschillende soorten vijvers, je kunt kiezen voor een natuurvijver, visvijver of zelfs een mooie zwemvijver. Het begint allemaal met de perfecte plek voor je vijver en natuurlijk het soort vijver. Waarschijnlijk wil je dat de vijver het middelpunt van je tuin is of wil je vanuit je huis altijd mooi naar de vijver kunne kijken. De grootte van de vijver speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Hoe groter de vijver hoe meer vijverfolie je natuurlijk nodig gaat hebben. Ook is natuurlijk het doel je van je vijver belangrijk voor welk type folie je gaat gebruiken in de vijver.

Een vijver als waterpartij om van te genieten

Wanneer je de vijver wil gaan aanleggen om te kunnen genieten van een mooie waterpartij in de tuin is natuurlijk een natuurvijver of visvijver de meest voor de hand liggend optie. Bij een visvijver komt natuurlijk wel meer werk kijken. Je zult de vissen moeten voeren en moeten zorgen voor een pomp met bijbehorend systeem. Wil je een zelfvoorzienende vijver? Dan kies je het beste voor een mooie natuurvijver met planten er in. Deze vijvers houden zich meestal zelf schoon en hebben weinig tot geen onderhoud nodig.

green grass field near lake under blue sky during daytime

Een vijver en zwembad in een

Wanneer je een natuurlijke look of uitstraling in je tuin wil kan een zwemvijver een zeer goed alternatief zijn ten opzichte van een zwembad. Een zwembad ziet meestal een stuk strakker uit dan een zwemvijver. Vaak wordt in een zwembad witte liner gebruikt waardoor het water altijd lichtblauw zal zijn. Bij een zwemvijver zal de vijver een stuk minder opvallen in jouw tuin en als je hem goed aanlegt zelf wegvallen in de tuin. Een zwemvijver heeft natuurlijk wel een pomp nodig, je wil immers niet in vies water zwemmen. Je kunt ook bepaalde planten in een deel van de vijver zetten die mee helpen je vijver schoon te houden.