Genieten in een zomertuin is een van de fijnste dingen die u in de zomer kunt doen. De voorbereiding en inrichting van zo’n tuin begint natuurlijk al eerder in het jaar, namelijk zo rond de 20ste van maart als de lente begint en de eerste warme zonnestralen onze aarde weer bereiken. Als u nu de tuin zomerklaar maakt, zit u er straks in dit heerlijke seizoen fantastisch bij. In deze blog bieden we u een aantal leuke tips voor de zomertuin.

Tuinhout in de zomertuin

Het is een ideale manier om de warme zomeravonden door te brengen, namelijk genieten met familie en vrienden in uw eigen zomertuin. Een mooie inrichting van deze tuin kunt u met behulp van tuinhout maken. Maar wat is nu eigenlijk tuinhout? Bij tuinhout kunt u denken aan: tuinpalen, schuttingpalen en steigerplanken, tuindeuren, vlonderplanken en Douglas hout, maar ook tuinschermen, tuinhuizen, tuinmeubelen en schuttingen. Met dit hout kunt u een droomtuin inrichten.

Waar kun je tuinhout voor gebruiken?

Tuinhout nodigt uit om creatief te zijn. Het vormt samen met de bloemen, bomen en planten eigenlijk het decor van je tuin. We willen je graag een aantal tips geven hoe jij met tuinhout je zomertuin kunt inrichten.

Beschutting

In de zomer kan het knap warm worden, dan is het wel erg fijn om beschutting voor de zon te hebben. Dit kun je heel goed met tuinhout voor elkaar krijgen, namelijk door hier een veranda te bouwen. Onder je veranda is het leuk om vlonderplanken te plaatsten, dan heb je een terras om op te relaxen.

Tuinhuisje

Een tuinhuisje is een handige manier om twee dingen te combineren, namelijk een gezellige sfeer in de tuin en een praktische plek om je tuingereedschap in op te bergen. Voor een leuke afwerking kun je kiezen voor dakpannen van steen of dakleer in de vorm van dakpannen.

Steigerplanken

Een zomertuin met vijver is heel leuk en sfeervol. Bij zo’n vijver passen steigerplanken erg goed. Je kunt zelfs een bruggetje over de vijver maken als die groot genoeg is, dan kun je een leuke wandeling maken in de avond.

Tafel, banken en overkapping

Tuinhout is veelzijdig en biedt veel mogelijkheden om een romantische plek te maken. Door tuinpalen, tuinschermen en tuinmeubelen te combineren maakt u al snel een romantisch plek om in de avond van uw zomertuin te genieten. In combinatie met mooie verlichting is een vuurplaats of -korf in deze setting helemaal ideaal.

Boomhut

Natuurlijk mag de boomhut niet ontbreken. Als het mogelijk is, dan is het heel leuk om met tuinhout een boomhut te maken. Een tuinhuisje dat ietwat verhoogd is, kan een oplossing zijn als er geen geschikte boom bij u in de tuin staat om de boomhut in te maken.

Tuinhout is multifunctioneel

Tuinhout is even veelzijdig als uw fantasie. Er is werkelijk van alles van te maken voor uw zomertuin. Ontdek de mogelijkheden van tuinhout.