Wanneer je groene vingers hebt en veel in je tuin werkt, maar ook wanneer je niet zoveel in de tuin bezig bent zul je toch gereedschap en andere spullen nodig hebben in de tuin. Je kunt denken aan een aantal standaard machines zoals een grasmaaier, kruiwagen, hark en misschien wel een bladblazer. Ook is een goede tuinslang onmisbaar. Aan een tuinslang alleen heb je echter niet zoveel, je zult bijvoorbeeld ook Gardena slangkoppelingen nodig hebben. Dan heb je natuurlijk nog kleiner gereedschap dat ook erg handig is in en rondom de tuin. Zaken als snoeischaren, heggenscharen, een schepje en onkruid harkje of onkruidsteker zul je vaak nodig hebben om je tuin goed bij te houden.

man and woman standing near green trees during daytime

Je tuin volledig automatiseren

Je kunt ook systemen aanschaffen die je tuin als het ware volledig automatiseren waardoor jij nog maar zeer weinig hoeft te onderhouden. Dergelijke systemen zijn irrigatiesystemen en grasmaairobots. Irrigatiesystemen zorgen ervoor dat jij nooit meer hoeft te sproeien in de tuin. Vaak zijn dit slangen met kleine gaatjes er in die overal in je tuin worden aangelegd. Er wordt zo op het juiste moment de juiste hoeveelheid water aan al je planten gegeven. Je zult dus niet meer zelf hoeven bij te sproeien. Een grasmaaier robot wordt ook wel de machine van de toekomst genoemd door veel huishoudens. Deze robot maait automatisch het gras. Het enige dat je nog hoeft te doen is af en toe de grasmaaier leeg te maken.

Investeren in gereedschappen of iemand inhuren

Je moet je natuurlijk de vraag stellen of je van plan bent veel zelf in de tuin te gaan doen of niet. Het kan dan goedkoper zijn om bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een hovenier in te huren in plaats van het investeren in veel en duur tuingereedschap. Het aanschaffen van nieuw tuingereedschap, zeker wanneer je ook nog machines als een grasmaaier of bladblazer erbij wil aanschaffen kan in de honderden euro’s oplopen. Twee keer per jaar een hovenier laten komen voor onderhoud kan dan een stuk voordeliger zijn.