Een CNC draaibank gebruikt is een van de bewerkingsgereedschappen die veel mensen gebruiken. Een CNC-draaibank die wordt gebruikt voor het vormgeven van hout of metaal. Het werkt door het werkstuk (hout, metaal of andere materialen) rond een vast snijgereedschap te laten draaien. De primaire functie is om de ongewenste delen van het materiaal te verwijderen. Het laat een mooi gevormd werkstuk achter. Destijds was er alleen een handmatige draaibank die handmatige bediening vereiste. Het betekent dat een persoon de draaibank moet bedienen om een ​​product te produceren. Tegenwoordig zijn er verschillende Computer Numerical Control (CNC) draaibanken op de markt die je kunt aanschaffen. Een CNC-draaibank is een draaibank met computergestuurde bewegingen. Het bewerken van assen uit ronde materialen gebeurt met behulp van CNC-draaibanken. Het is een soort draaibank die automatisch draait met behulp van een “brein”, een ingebouwde computer in de draaibank machine. Een CNC-draaibank kan door de computerbesturing van de machine enorme hoeveelheden constante kwaliteit produceren.

Hoe wordt een CNC-draaibank bediend?

Aan CNC-gestuurde draaibanken kan een subspil worden toegevoegd om automatisch ompakken van het product mogelijk te maken. Hierdoor is het product van twee kanten te verwerken. Om items plat te maken, kunnen deze machines ook worden besteld met een Y-as waarmee de gereedschaps revolver naar voren en naar achteren kan bewegen. De meeste machines hebben een C-as, een beweegbare as die kan worden gebruikt om de draaibank te draaien. Je kunt vervolgens een product bijwerken met behulp van een aangedreven houder van je revolver nadat je een specifieke plaats hebt geselecteerd. Normaal gesproken hebben deze machines vaak een koelsysteem, een spanentransporteur en een gereedschap oog, een gereedschap meetapparaat. Ze hebben ook een besturingskaart om hun automatisering aan te passen.

Volledige CNC of teach-in draaibank?

Er zijn twee soorten CNC-draaibanken. De eerste is volledig CNC en de tweede is een teach-in CNC. Beide zijn te koop. Teach-in CNC-draaibank verschilt van volledige CNC-draaibank. Teach-in CNC-draaibank is op een minder complexe manier geprogrammeerd. Een teach-in draaibank is een flexibele machine die zowel voor zelfstudie als CNC met CAD/CAM ingezet kan worden. Deze draaibanken zijn vergelijkbaar met conventionele draaibanken omdat ze kunnen worden geprogrammeerd en gebruikt om componenten op dezelfde manier te bewerken als CNC-machines. Ze nemen echter veel minder tijd in beslag voor het bewerken. Beide typen draaibanken gebruiken echter nog steeds een computersysteem dat aan de draaibank is gekoppeld. Draaiers kunnen echter veel sneller werken dankzij de eenvoudige programmering van de Teach-in-draaibank. Met een teach-in draaibank kunnen dus unieke artikelen of kleine series van specifieke producten worden gemaakt.

Waar draaibanken te gebruiken?

Er zijn veel plaatsen waar je een bedfreesmachine te koop en cnc draaibank kunt krijgen. Om ervoor te zorgen dat de CNC-draaibank het beste aansluit bij je wensen, helpen deze bedrijven graag bij het maken van de juiste beslissing. Je kunt eenvoudig een afspraak met hen maken en zij bepalen wanneer je de machine komt bekijken. Zorg ervoor dat je op zoek bent naar hoogwaardige draaimachines van gerenommeerde merken. Als je ter plaatse bent, kun je zelfs een van hun eigen medewerkers vragen om een ​​gebruikte CNC-draaibank te demonstreren. Dit is om ervoor te zorgen dat de draaibank machine in perfecte staat is en klaarstaat om je te helpen met alles wat je nodig hebt.