Een veilige woning is tegenwoordig lang niet altijd vanzelfsprekend. Verschillende factoren maken dat de kans op een inbraak groot is. Zo zijn er veel gezinnen die onbewust sterk verouderde sloten op hun voor- en achterdeur gebruiken. Deze sloten zijn niet bestand tegen de methodes die inbrekers gebruiken om woningen binnen te dringen. Daar komt bij dat een goed slot tegenwoordig niet meer voldoende is. Inbraakpreventie bestaat vaak uit drie lagen, naast de laag met een goed slot is dat een laag met een beveiligingscamera en een laag met een alarmsysteem. Lees hier meer over inbraakpreventie in algemene zin.  

Nieuwe sloten op ramen en deuren laten plaatsen  

Belangrijke eerste stap in het verbeteren van de beveiliging van je woning, is het controleren van de sloten die momenteel gebruikt worden. Kies bij het vervangen van sloten voor de hulp van een slotenmaker. De slotenmaker kan je meer vertellen over de verschillende soorten sloten die tegenwoordig worden aangeboden. Ook kan deze de nieuwe sloten voor je plaatsen. Sloten zijn kwetsbare systemen, waardoor de kans op schade relatief groot is als je deze zelf monteert. Daarbij kan speling tussen het slot en de deur leiden tot een vergroot risico op een inbraak.  

Tip: mocht je zelf nieuwe sloten kopen, kies dan altijd voor een slot met een SKG-beoordeling van drie sterren.  

Combineer de sloten met een alarmsysteem  

Laat niet alleen nieuwe sloten plaatsen. Combineer de veilige sloten met een alarmsysteem in huis. Bij het plaatsen van zo’n alarmsysteem heb je de keuze uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan magneetcontacten op de voordeur, een bewegingssensor in de hal, enzovoorts. Buiten je woning kun je aan de gevel een beveiligingscamera ophangen. Zo’n camera neemt niet alleen beelden op, maar schrikt inbrekers in veel gevallen ook af. Populair is tegenwoordig de slimme deurbel met geïntegreerde camera.  

Pagina-einde