Bij het inrichten van een huis denk je vaak van tevoren over de indeling van een ruimte en de afstemming van de  kleuren. Toch heb je vaak niet alle vrijheid, bijvoorbeeld door de locatie en kleur van de kachels. Met infrarood panelen kun je een ruimte wel volledig naar je eigen idee inrichten en heb je geen last van lompe objecten in de kamer.

Het voordeel van infrarood verwarming

Ook verwarming kan best stijlvol zijn en tegelijkertijd efficiënt warmte afgeven aan een ruimte. Infrarood panelen zijn in vergelijking met een standaard radiator een stuk dunner, vaak zijn de panelen slechts enkele centimeters dik. Daarnaast kun je deze verwarmingspanelen plaatsen waar je zelf wilt, je bent niet afhankelijk van de indeling bij oplevering. Vaak worden de infrarood panelen tegen de muur geplaatst, maar het is ook mogelijk om ze aan het plafond te installeren. Op beide plekken werken de panelen even efficiënt, aangezien infrarood voor mensen als warmte wordt ervaren.

Mogelijkheden voor het ontwerp

Infrarood panelen zijn in de verschillende vormen en kleuren te leveren. Doordat een paneel in het algemeen rechthoekig is en relatief dun is, biedt deze vorm van verwarming allerlei mogelijk. De langwerpige panelen zijn horizontaal en verticaal op te hangen, afhankelijk van de indeling van een ruimte. Hoewel een standaard paneel in wit wordt geleverd, is het ook mogelijk een zwarte variant te installeren. Een zwart paneel heeft net wat meer impact in een ruimte, aangezien de meeste inrichtingen met lichte kleuren zijn samengesteld.

Naast zwart zijn de panelen ook te leveren in glas of een spiegel variant. De infrarood panelen met spiegel zijn vooral populair in badkamers: door de functie als verwarming blijft er geen condens op de spiegel zitten en kun je altijd in de spiegel kijken. Maar het biedt uiteraard ook een heleboel mogelijkheden in andere ruimtes van een woning.

Zeker voor een strakke en moderne inrichting zijn infrarood panelen het overwegen waard. De unieke uitstraling in combinatie met de werking is een aanwinst voor elke ruimte.