Het komt niet dagelijks voor dat je een container voor bouwafval moet huren. Dat betekent dus ook dat je misschien niet precies weet op welke zaken je moet letten. Het is daarom dan fijn om gebruik te kunnen maken van een aantal tips. Zo huur je heel gemakkelijk de juiste container.

1. Hoeveel afval moet worden afgevoerd?

Kijk wanneer je gaat verbouwen eerst eens naar de hoeveelheid afval die er vrij zal komen. Dit geeft je direct een goed idee welk soort container je moet huren en hoe groot deze moet zijn. Zo kan je gemakkelijk een goede grofvuil container via Puincontainershop.nl huren. Zo ben je kosteneffectief bezig.

2. Welk type afval verwerk je?

Kijk even goed na welke soorten afvalstromen allemaal zullen vrijkomen bij jouw verbouwing. Wanneer je namelijk bepaalde gevaarlijke stoffen moet afvoeren, dan kan je daar niet zomaar elke container voor gebruiken. Bovendien moeten veel stromen gescheiden worden en heb je daar dus ook verschillende soorten containers voor nodig.

3. Maak de vergunningen in orde

Wanneer je een container gaat huren en laat plaatsen, dan kan je dat niet zomaar doen. Daar zijn wel regels aan gebonden. Zo mag je niet zomaar iets op de openbare weg zetten. De weg is namelijk bedoeld als weg. Zorg dus dat je op tijd de vergunningen die je nodig hebt ook in orde hebt gemaakt. Zo kan je in ieder geval gedurende een bepaalde tijd zeker zijn dat je de container gewoon kan plaatsen.

4. Staat de container veilig?

Het is ook zaak om goed over de plaatsing na te denken. Zet je de grofvuilcontainer wel op een veilig plek? Zeker wanneer deze op de openbare weg komt te staan, kan dit een probleem zijn. Het kan dan dus ook slim zijn om naar specifieke soorten containers te kijken. Een gesloten container is dan misschien de veiligere keuze.

5. Niet voller dan nodig

Een grofvuilcontainer goed benutten is natuurlijk altijd aan te raden. Pas wel op dat je er niet te enthousiast mee bent. De container moet wel ook nog een veilige manier geleegd en gemakkelijk afgevoerd kunnen worden door de verwerker.