Er zijn veel mensen die denken dat je per se een hoge opleiding moet afronden om later een goede baan te krijgen. Dat is echter totaal niet het geval. Natuurlijk helpt het je wel om bijvoorbeeld een hbo-opleiding af te ronden, maar er zijn ook genoeg beroepen die je kunt uitoefenen zonder een hoge opleiding af te ronden. Monteur is een voorbeeld van zo’n beroep. Natuurlijk hangt het er wel vanaf wat voor soort monteur je wilt worden, maar het is in ieder geval zeker mogelijk om monteur te worden zonder een opleiding te volgen op het hbo. In deze tekst lees je wat er allemaal komt kijken bij het worden van monteur.

Een opleiding tot monteur volgen

Als het je leuk lijkt om monteur te worden, is het een goede eerste stap om op zoek te gaan naar een opleiding die je hiervoor opleidt. Het is dan wel van belang dat je goed nadenkt over wat voor soort monteur je zou willen worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om automonteur te worden, maar ook verwarmingsmonteur is een uitdagend beroep. Dit zijn beiden totaal andere beroepen, terwijl het allebei onder de noemer ‘monteur’ valt. Daarom is het zaak om voordat je je inschrijft bij een opleiding eerst uit te zoeken wat voor soort monteur je het liefst zou worden.

Aan de slag als monteur

Wanneer het je is gelukt om de opleiding die je hebt gekozen af te ronden, is het tijd om op zoek te gaan naar een baan als monteur. Je kunt dan op het internet op zoek gaan naar monteur vacatures zodat je inzicht krijgt in de mogelijkheden die er op dit moment zijn. Het is tegenwoordig erg eenvoudig om uit te zoeken welke vacatures er op dit moment beschikbaar zijn aangezien je dit simpelweg op het internet kunt vinden.