Betonlateien vind je terug in bijna iedere particuliere woning en bedrijfspanden. Een betonlatei wordt geplaatst boven een muuropening. Ze zorgen ervoor dat de druk en spanning in een gemetselde muur goed wordt opgevangen en verdeeld. Zo wordt scheurvorming voorkomen. Betonlateien, ook wel draagbalken of draagstenen genoemd, worden gemaakt van oersterk en gewapend beton. Bij Betonlateien.nl bieden wij diverse betonlateien aan tegen scherpe prijzen. Ze zijn leverbaar in diverse afmetingen dus u vindt altijd een geschikte latei in ons assortiment. Bestellen gaat supersimpel. Liever eerst een vrijblijvende offerte of meer informatie over betonlateien? Neem contact met ons op via de mail, telefoon of het contactformulier en onze betonspecialisten helpen u graag verder.

De toepassing van betonlateien

Zoals gezegd, betonlateien worden gebruikt boven diverse muuropeningen zoals deuren, ramen, poorten en nissen. De meeste betonlateien zijn geschikt voor zogenaamd schoonwerk. Dat wil zeggen dat een betonlatei zichtbaar blijft maar wel geïntegreerd wordt in het metselwerk. Een betonlatei kan zowel in een binnenmuur als ook in een buitenmuur worden geplaatst. Sommige van onze betonlateien zijn voorzien van een waterhol. Hiermee wordt voorkomen dat hemelwater netjes van de gevel wordt afgevoerd. Zo worden muren minder aangetast door het vocht.

Zelf een betonlatei plaatsen

Tijdens de bouw van woningen of bedrijfspanden worden betonlateien door ervaren vakmensen uit de bouwwereld geplaatst. Maar met een beetje hulp en een aantal tips kunt u deze ook makkelijk zelf plaatsen. Hulp bij het plaatsen is altijd welkom omdat een betonlatei gemaakt is van gewapend beton. U kunt zich voorstellen dat dit een behoorlijk gewicht heeft. Houd bij het inmeten welke betonlatei u nodig heeft er rekening mee dat u de juiste afmeting kiest. Omdat de latei aan beide zijdes in de gemetselde muur wordt geplaatst moet deze breder zijn dan de muuropening waar het bovenop komt. Dit noemen we de overspanning. Bij een binnen- en buitenmuur worden er 2 lateien aanbevolen: één voor de binnenkant en één voor de buitenkant. In verband met de isolatie in een spouwmuur mogen deze 2 betonlateien elkaar niet raken. Met onze sterke betonlateien maak je een stevige constructie voor muuropeningen en voorkom je scheuren en andere ellende in het metselwerk.