De Japanse Hulst is een mooie groene sierheester met de Latijnse naar Ilex Crenata. Tegenwoordig is de Japanse Hulst populair als vervanger van de Buxus. Deze heester heeft fijne, kleine blaadjes met een frisgroene glans en zijn makkelijk is vorm te snoeien. Het is een sterke heester die nauwelijks vatbaar is voor ziektes of aantastingen. Hierdoor kan de Japanse Hulst ook makkelijk gebruik worden als haag of voor vorm snoei in bijvoorbeeld bollen of andere figuren. De Japanse Hulst heeft een compacte groei en moet ongeveer twee keer per jaar gesnoeid worden. De Ilex, oftewel, de Japanse Hulst, bloeit in het voorjaar waarbij kleine witte bloemetjes ontstaan. Hierna vormen zich besjes.

Verschillende soorten

Er zijn meerdere soorten van de Japanse Hulst verkrijgbaar. De Japanse Hulst Green Hedge is bijvoorbeeld het meest ideaal als haagplant en vervangt het beste de Buxus. Hij groeit ongeveer 10 tot 20 centimeter per jaar en is makkelijk in vorm te snoeien. De Japanse Hulst Caroline Upright is redelijk hetzelfde als de Green Hedge alleen is deze plant mannelijk waardoor hij wel witte bloemetjes geeft, maar daarna geen besjes. Als laatste hebben we de Japanse Hulst Maximowicziana Kanehirae. Deze groeit het snelste van de drie en is dus ideaal als er snel een haag in de tuin moet komen. Voor meer informatie over de drie verschillende soorten kun je kijken op de website Japansehulst.nl.

Japanse Hulst onderhouden

Het onderhoud van een Japanse Hulst is vrij makkelijk omdat de heester nauwelijks vatbaar is voor ziektes of aantastingen. Wel is het belangrijk om hem ongeveer twee keer per jaar te snoeien en het liefst op een humusrijk en vocht doorlatende ondergrond planten. Verder kan de Japanse Hulst het hele jaar door geplant worden. Hoeveel je er nodig hebt ligt aan de grote van de heestermaat en het doel. Zoals eerder vermeld groeit de Japanse Hulst, afhankelijk van het soort, redelijk snel. Dit is dus ideaal als je bijvoorbeeld snel een heg wilt plaatsen. Voor meer informatie over het onderhouden en planten van de Japanse Hulst kun je kijken op de website Japansehulst.nl, hier geven ze meer gedetailleerde informatie over de sierheester.