Een betonlook vloer is helemaal hot: het geeft een moderne, robuuste uitstraling en werkt ruimtevergrotend. Deze vloer is op verschillende manieren te creëren in een woning of een kantoor. Wij vergelijken betonlook tegels met een betonlook gietvloer en bespreken een aantal factoren, waaronder kosten, de mate van onderhoud en de materiaalkeuze.

 

Hoogte van de kosten

Het budget is altijd een belangrijke factor. Het verschil in kosten voor het creëren van een betonlook vloer door tegels of een gietvloer kan groot zijn. Tegels worden per stuk geleverd, waar de gietvloer ter plaatse gegoten moet worden. De kosten zijn afhankelijk van de afmeting van de vloer en uiteraard ook van de kwaliteit van de tegels of het soort gietvloer. In het algemeen zijn de kosten van tegels bij kleinere vloeren lager.

 

Hardheid en onderhoud

Een ander groot verschil tussen beide soorten vloeren is de hardheid en de mate van onderhoud die nodig is. Betonlook tegels zijn harder in vergelijking met een gietvloer en zijn dan ook meer slijt- en krasvast. Ze kunnen dan ook meer belasting verdragen. Qua onderhoud is een gietvloer te vergelijken met pvc, de vloer heeft met enige regelmaat een onderhoudsbeurt nodig. Tegels daarentegen zijn vrijwel onderhoudsvrij.

 

Natuurlijke grondstoffen of synthetische materialen

Er bestaat ook een groot verschil in het type product. Met een tegel haalt u een puur natuurlijk product in huis. Vaak zijn de tegels afkomstig uit Italië, waar regelmatig nieuwe collecties verschijnen. Kunststof vormt de basis van een gietvloer, hieronder worden verschillende andere synthetische lagen aan toegevoegd om de zachtheid te bepalen. Dit zijn onder andere een primerlaag en een schraplaag, welke beiden moeten drogen.

 

Een betonlook vloer is dus op verschillende manieren te creëren. Een vloer van tegels kent verschillende voordelen en ook nadelen ten opzichte van gietvloer met betonlook. Houd rekening met eventuele extra kosten wanneer u de vloer laat aanleggen.