Er zijn veel collecties van LEGO op de markt gebracht. Vooral voor mensen vanaf 6 jaar zijn er enorm veel sets verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld LEGO Minecraft en LEGO Angry Birds, twee bekende apps en computerspellen voor de jeugd en volwassenen. Ook zijn er collecties van bekende series en films als Star Wars en Frozen. Er zijn gewoon veel mogelijkheden. Alleen hoe bepaal je welke collectie het beste past bij jezelf of diegene waar je de LEGO voor wilt kopen?

Het thema van de LEGO collectie

Er zijn veel verschillende LEGO collecties. Door het grote aanbod is er voor iedereen een bijpassende LEGO set. LEGO Ninjago, Angry Birds, City, Friends, Frozen, Jurassic World, Minecraft en Starwars: nog maar een kleine greep uit het grote assortiment. Kom erachter welk thema het beste aansluit bij jouw eigen wensen of de wensen van diegene waarvoor je de LEGO haalt. Er zijn thema’s die erg bekend zijn van televisie, stoerdere thema’s met ninja’s, soldaten en treinen en ook thema’s die geschikter zijn voor meiden zoals Disney Princess, Frozen en Super Hero Girls. Het is dus van belang om bij de keuze voor een LEGO set rekening te houden met de wensen en interesses van diegene die er mee aan de slag gaat.

De prijs van een LEGO set

De prijzen van LEGO sets verschillen van maar € 4,95 tot wel € 999,95. Dit komt onder andere door de grootte en omvang van de set. Sommige producten bestaan alleen uit een LEGO poppetje, andere uit een hele uitgebreide bouwset. Bekijk goed wat je wilt besteden aan de aankoop van LEGO. Er zijn verschillende sites die het mogelijk maken om op prijs te filteren bij LEGO kopen. Op deze manier krijg je alleen de LEGO sets te zien die vallen binnen jouw budget.

De adviesleeftijd

Een andere belangrijke factor bij de keuze voor een LEGO set is de aangegeven adviesleeftijd. Legospeelgoed is er voor alle leeftijden. De verschillende collecties zijn onder te verdelen in een leeftijdsgroep. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen baby’s en peuters van 0 tot 2 jaar, jonge kinderen van 3 tot 5 jaar en iedereen die ouder dan 6 jaar is. Voor de eerste twee leeftijdsgroepen zijn er veel duplosets en LEGO die eenvoudig te begrijpen is voor jonge kinderen. Voor iedereen vanaf 6 jaar zijn er veel mogelijkheden met LEGO sets in verschillende collecties, thema’s en groottes.

LEGO aanbiedingen

Het is altijd leuk om LEGO te kunnen kopen tegen een mooie korting. Bekijk daarom per LEGO aanbieder welke sets er in de aanbieding zijn. Natuurlijk moet het thema, de prijs en de adviesleeftijd van een LEGO set passen bij jezelf of diegene waarvoor je het koopt. Het zou zonde zijn om geen rekening te houden met eventuele kortingen en aanbiedingen.