Bedrijven hebben te maken met bepaalde wetten en regels op het gebied van brandveiligheid. Buiten dat, wil je als bedrijf zijnde je werknemers, interieur en gehele pand zo goed mogelijk preventief voorbereiden op een mogelijke brand. Mocht er dan ooit sprake zijn van een brand, dan kun je door snel en juist te handelen de schade zoveel mogelijk beperken. In deze blog gaan we in op wat tips om je bedrijf zo brandveilig mogelijk te maken en geven we tips over hoe je het beste kunt handelen bij een brand.

Brandpreventie

Er zijn veel manieren en producten om een bedrijfspand brandveilig te maken. Bedrijven als brandveiligheidswinkel.nl hebben een groot assortiment veiligheidsproducten. Voor meer dan 1000 producten op het gebied van brandveiligheid kun je als particulier of organisatie bij dit bedrijf terecht. Denk hierbij aan veiligheidsproducten zoals AED’s, blusdekens, brandblussers, EHBO spullen, evacuatie middelen, vluchtladders en veiligheidskleding. Wil je ook dat medewerkers getraind zijn in brandveiligheid? Vraag dan een van de vele veiligheidstrainingen aan en de medewerkers van je bedrijf weten precies hoe ze moeten handelen bij een brand in het bedrijfspand.

Handelen bij brand

Mocht er een brand zijn ontstaan, dan heb je er veel baat bij om brandbestrijdingsborden te hebben in het pand. Zo weten medewerkers precies waar ze de brandalarmknop en brandblussers kunnen vinden. Het is van belang om de brandsirenes direct aan te zetten, zodat alle medewerkers in het pand weten dat er brand is. Naast het blussen van de brand is het belangrijk dat iedereen bekend is met het vluchtplan. In dit plan staat hoe alle aanwezigen in het pand zo snel en veilig mogelijk het pand kunnen verlaten. Het is als bedrijf zijnde verplicht om deze vluchtroute duidelijk aan te geven met noodevacuatieborden en noodverlichting.

Benieuwd naar een van de vele brandveilige producten of naar de brandveiligheid binnen jullie bedrijf? Neem dan eens contact op met een specialist als BrandveiligNL B.V. en vraag naar alle opties en mogelijkheden. Als specialist weten zij alles over brandveiligheid en kunnen ze je bedrijf helpen met het zo brandveilig mogelijk maken van het bedrijfspand.