Als je een nieuw, kaal huis opgeleverd krijgt is, er veel werk aan de winkel. Je moet de juiste vloeren kiezen, de muren een mooie kleur geven en de gordijnen ophangen. Maar je moet ook elke kamer gaan inrichten en waar moet je dan beginnen? In deze blog geven we tips hoe je dit het beste aan kunt pakken. Dit is wat wij de beste strategie vinden.

Praktische zaken eerst

Er zijn twee mogelijkheden: of je woont nog ergens anders, of je moet direct in het nieuwe huis wonen. Als voor jullie de laatste optie geldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk eerst de praktische kamers aan te pakken. We raden aan om te beginnen met de slaapkamer. Je hoeft niet te moeilijk te doen. Begin eerst met de vloer, behang en kleur die je wilt. Als die basis is gelegd kun je al snel het bed, bed meubilair en kasten plaatsen. Een tip van ons is om gelijk op zoek te gaan naar een goed matras. Matrassen spelen namelijk een zeer belangrijke rol in het leven, aangezien je driekwart van je leven slaapt. Als je slaapkamer een beetje in orde is, kun je al intrekken in je nieuwe huis. Je kunt namelijk uitgerust de nieuwe dag weer doorklussen. Wat volgt is de badkamer, je wilt immers wel het vuil kunnen afwassen en gewoon netjes naar de wc kunnen gaan.

De keuken

Vervolgens is het belangrijk om de nieuwe keuken in te richten. Als de keuken af is, hoef je niet meer steeds eten af te halen (om het lichaam te voorzien van genoeg energie om de renovatie vol te houden). 

Woonkamer en de rest

Als laatste kun je de woonkamer en andere kamers inrichten. Deze kamers zijn namelijk het minst essentieel in het begin. Ook is de woonkamer een grote en handige ruimte om al het gereedschap en bouwmateriaal kwijt te kunnen. Maak het jezelf gemakkelijk en denk aan de handige tips die we hierboven geschreven hebben.