Verhuizen naar Rotterdam 

Verhuizen opzich is al lastig genoeg, maar nu verhuis je naar de havenstad Rotterdam. Dat maakt het extra spannend en dat is helemaal niet gek als je naar Rotterdam verhuist komen er ook andere dingen bij kijken bijvoorbeeld de kleine straten in Rotterdam is al een grote uitdaging. In deze blog vertellen we je hoe je het beste kunt verhuizen naar Rotterdam.  

Hoe zorg je ervoor dat je verhuizing goed verloopt? 

Voordat je echte verhuizing plaats gaat vinden is het belangrijk om een bepaalde zaken alvast te regelen en in dit stukje lichten we je in over deze zaken: 

Een goede tip is om aan je familie/vrienden te vragen of ze mee willen helpen met je verhuizing, vraag dit wel op tijd zodat iedereen er rekening mee kan houden en voor je zelf is het ook handig om te weten wie er allemaal wel en wie niet komen helpen zodat je een goede planning en verdeling kan maken wie wat doet. Het is daarna belangrijk dat je voor jezelf een lijst maakt met welke spullen je wel en welke niet mee wilt nemen naar je nieuwe huis, nadat je bepaalt hebt welke spullen je meeneemt kun je je verhuisdozen in Rotterdam gaan bestellen. Zorg er altijd voor dat je altijd een paar extra dozen besteld want er gaat altijd wel een doos kapot. Het is belangrijk dat je gewicht in de dozen goed verdeeld zodat de dozen niet te zwaar worden en dan misschien kapot gaan, als je ook breekbare spullen in de verhuisdozen doet zorg er dan voor dat je op die dozen iets zet waar aan je kunt herkennen dat er breekbare spullen inzitten, dit is ook handig voor eventuele verhuizers en voor de andere mensen die helpen. Bepaal ook voor jezelf welke grote meubels je meeneemt en hoe je die gaat vervoeren naar je nieuwe woning. Zet de dag voor de verhuizing alles helemaal klaar zodat de volgende gelijk alles ingeladen kan worden. 

Wel of geen verhuisbedrijf inhuren? 

Je moet altijd voor jezelf bepalen of je een verhuisbedrijf inhuurt of niet. Maar als je naar een grote stad verhuis en in dit geval naar Rotterdam, dan is het zeker een aanrader om een verhuisbedrijf in te huren, Daarom raden we een verhuisbedrijf uit Rotterdam aan. Ze weten bijvoorbeeld precies waar ze wel en waar ze niet mogen staan met hun verhuiswagen. Nog een goeie tip is: Huur een verhuislift erbij dit kan je gewoon extra aanvragen bij het verhuisbedrijf. In Rotterdam zijn er veel bovenwoningen en daardoor kan het lastig zijn om grote meubels zoals je bed of een bank naar binnen of naar boven te krijgen. Bovenwoningen hebben meestal smalle doorgangen er zijn zoveel bovenwoningen omdat in de oorlog heel Rotterdam plat gebombardeerd is door de Duitsers, daardoor zijn er heel veel bovenwoningen gebouwd. Een verhuislift kan dus zeker van pas komen met het verhuizen van grote meubels.