Een gietvloer is een van de makkelijkst te onderhouden vloeren. Wij hebben toch een aantal tips om optimaal te kunnen blijven genieten van uw duurzame gietvloer.

PU gietvloer onderhouden

De PU gietvloer wordt het meest gebruikt in woningen. Deze vloer heeft namelijk een zachtere toplaag. Doordat een PU gietvloer geen gaten en spleten bevat, maak je deze vloeren binnen een mum van tijd schoon. Er wordt aangeraden om een PU gietvloer eerst te stofzuigen met de borstels naar buiten, anders schuurt het kunststof over de vloer heen. Als woning gestofzuigd is raden we aan om nog te dweilen met schoonmaakmiddel dat weinig chloor bevat. Je hoeft je geen zorgen te maken over vochtschade als je een gietvloer van polyurethaan hebt. Een PU gietvloer is namelijk waterdicht.

Strepen op de vloer

Het is zeer eenvoudig om zwarte strepen van schoenen van de coating te verwijderen. Hou er echter wel rekening mee dat je deze niet te lang laat zitten. Strepen van schoenzolen verwijder je eenvoudige met een droge doek.

Voorkomen van scheuren in de coating

Er wordt ook aangeraden om alle meubels indien mogelijk te voorzien van antislip- of drukviltjes. Hiermee voorkom je dat er scheuren in de coating ontstaan, waardoor de vloer zijn waterdichte status verliest.

Een epoxyvloer onderhouden

Het onderhouden van een epoxyvloer is erg eenvoudig. Een epoxyvloer wordt voornamelijk gebruikt in grote fabriekshallen, garages of andere bedrijven. De waterdichte vloer makkelijk schoongemaakt worden door een schrobmachine te gebruiken. De epoxyvloer is hard genoeg en er is maar een kleine dosering speciaal reinigingsmiddel nodig.

Conclusie

Een gietvloer zorgt ervoor dat je weinig onderhoud hebt. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Eenvoudig verwijderen van zwarte schoenstrepen met een droge doek
  • Makkelijk stofzuigen met de haren naar buiten
  • Daarna dweilen met mild schoonmaakmiddel met weinig chloor
  • Voorkom schuren door viltjes onder (scherpe) meubels