Ga je binnenkort je tuin aanpakken en is je keuze gevallen op de laurier? Dan wil je daar natuurlijk meer over weten. Wanneer is de beste tijd om de laurier te planten? Waar groeit deze plant het beste? En hoe moet je deze plant onderhouden? Ik begrijp volledig dat dit een groot aantal vragen zijn, dus daarom lees je hier gelukkig alles wat je moet weten over de laurier. 

Terrastafel En Stoel In Een Tuin

Het verzorgen van de laurier

Wanneer je oog echt is gevallen op de laurier, hier kan ik me alles bij voorstellen, is het handig om te weten wat je moet doen als deze mooie haag ineens in je tuin staat. Een laurier groeit optimaal wanneer het voldoende water, zuurstof en voeding krijgt. Het is dus zeker geen slecht idee om de haag tijdens droge periodes eens in de zoveel tijd wat te bewateren. Dit doe je simpelweg door met een tuinslang wat water onder de haag te spuiten. Pas hier wel mee op, want wanneer je de haag te veel water geeft kan deze daadwerkelijk verdrinken.

Voor wat betreft zuurstof is het wat makkelijker te regelen. In principe hoef je alleen maar te kijken of de haag niet verstrikt raakt door een nabijgelegen klimop of een andere struik of iets in die trant. 

Op het gebied van voeding, moet de laurier het in principe prima kunnen redden, maar ook hier geldt, wanneer je het idee krijgt dat de haag wat essentiële voeding mist, kun je er altijd voor kiezen om door middel van wat kunstmest of andere voeding voor de haag, hier en daar wat bij te springen.

Waar koop je een laurier?

Nu je weet hoe je alles moet regelen wanneer de laurier daadwerkelijk in jouw tuin staat, is het handig om te weten waar je de beste laurier vandaan haalt. Het is aan te raden om even op het internet het één en ander op te zoeken waar de ideale laurier voor jou gevonden kan worden. Uiteraard zit je in je hoofd met bepaalde afmetingen en een bepaalde staat. Als je een vrijwel dode haag moet planten, blijf je zo ongeveer bezig met het voeden en bewateren van deze haag. Dit heeft uiteraard niet zoveel zin. Let hier dus goed op wanneer jij op zoek gaat om een laurier te kopen!