Het beveiligen van een woning kan een hele uitdaging zijn. Waar moet je beginnen? Op welk moment kun je vaststellen dat de beveiliging van je huis op orde is? Vaak raden slotenmakers aan om te beginnen bij het vervangen van de sloten. Veel mensen plaatsen na de verhuizing naar hun nieuwe woning nieuwe sloten op de voor- en achterdeur. Dit is te weinig volgens slotenmakers. Zij raden aan de sloten veel vaker te vernieuwen. In dit artikel lees je meer over de redenen die maken dat sloten vervangen in Nieuwegein, Nijmegen of bijvoorbeeld Utrecht belangrijk is.

Tip: zelf sloten vervangen kan best lastig zijn! Het is om deze reden verstandig om een slotenmaker in te schakelen voor het vernieuwen van de sloten op ramen en deuren.

Voorkom rondzwervende sleutels van sloten

De voornaamste reden om sloten te vervangen na een verhuizing, is het feit dat het je ervan verzekert dat er geen sleutels van de sloten rondslingeren. De vorige bewoners hebben jaren terug wellicht een sleutel aan de buren gegeven. Ook komt het voor dat men sleutels onderweg naar huis verliest. Wellicht is het je zelf ook al eens overkomen? Enkel door de sloten na de verhuizing te vervangen, weet je zeker dat je alle sleutels voor de woning bezit. Kies voor sloten met een certificaat.

Verbeter de beveiliging van je woning

Een andere reden om de sloten op ramen en deuren te vervangen, is het feit dat dit de woning beschermt tegen inbrekers. Deze ongewenste bezoekers zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om woningen binnen te dringen. Dit betekent dat een slot wat al tien of vijftien jaar oud is, zeer waarschijnlijk niet de gewenste bescherming biedt. Door het slot periodiek te vervangen, weet je zeker dat deze een goede weerstand biedt bij de meest voorkomende inbraakmethodes. Het is raadzaam om bij de aankoop van nieuwe sloten te letten op de beoordeling van het SKG. Een slot kan maximaal drie sterren krijgen. Dit betekent dat de weerstand die het slot biedt optimaal is.

Vervang sloten bij een verbouwing

Tot slot is het verstandig om sloten te vervangen, wanneer je van plan bent om te gaan verbouwen in huis. Bij een verbouwing wil je de sleutels van de voordeur wellicht delen met een aannemer of uitvoerder. Zo hoef je niet voortdurend naar de woning te rijden om de deur te openen en vervolgens weer af te sluiten. Het is geen fijn idee, wanneer de aannemer het slot van de voordeur heeft. In theorie zou een uitvoerende partij de sleutel kunnen kopiëren. Door het slot voor de verbouwing te vervangen voor een tijdelijk slot, voorkom je dit. Na de verbouwing zet je het goede slot terug in de deur, waarmee een inbraak voorkomen wordt.

Meld het nieuwe slot bij de aannemer

Het is heel gebruikelijk om sloten voor een verbouwing te vervangen. Meld bij de aannemer dat het om een tijdelijk en minder stevig slot gaat. Zo kan de aannemer gereedschap mee naar huis nemen om de diefstal hiervan te voorkomen. Ook tijdens de verbouwing kan het slot geforceerd worden.