Let’s face it: verhuisbedrijven zijn erop uit om geld aan je te verdienen en het liefst zoveel mogelijk. We hebben vernomen dat verschillende bedrijven niet blij zijn dat we je in deze blog tips aan de hand doen waarmee hun diensten in veel gevallen overbodig worden. Om jezelf een basic verhuizing te bezorgen, die gemakkelijk verloopt en niet al te duur is (je zult wellicht toch een busje moeten huren) volg je eenvoudig deze tips op die we je in deze blog aanbieden. Check ze snel!

Goede kartonnen dozen

Het laatste wat je wilt is dat je kartonnen dozen tijdens de verhuizing scheuren. Dit kan gebeuren als je gaat voor goedkopere dozen met een lagere kwaliteit of voor dozen die je bij de supermarkt gescoord hebt en die al eens gebruikt zijn. Het is belangrijk dat je goed checkt of de kwaliteit van de dozen optimaal is, dat kun je heel goed onderzoeken door bijvoorbeeld op internet recensies van deze producten door klanten van de specifieke leveranciers te lezen.

Maak een planning

Sommige mensen zijn zo gedreven om snel te verhuizen dat ze gewoon maar beginnen. Dat kan wel als je alleen de verhuizing doet, maar wanneer je geholpen wordt door meerdere mensen is het zaak om een gedegen planning te hebben. Zo weet je zeker dat iedereen goed samenwerkt en ook daadwerkelijk weet waar ze aan toe zijn.

Vervoeren

Tijdens het vervoer van je spullen kan er heel wat mis gaan: kasten kunnen gaan schuiven, een tv kan omvallen en lades kunnen openspringen. Wanneer er dan nog spullen in je kasten zitten (komt vaak voor dat ze compleet met inhoud verhuisd worden) dan wordt het natuurlijk een grote chaos in het busje. Veel beter is het om je spullen zoveel mogelijk vast te zetten of zo in te pakken dat alle dozen en meubels stabiel staan. Dat scheelt zoveel werk. De meeste busjes of verhuiswagens hebben bevestigingspunten waar je banden aan vast kan maken waarmee je de spullen vast kan zetten.

Netjes de garderobe verhuizen

Verhuisbedrijven adverteren vaak met unieke selling points, zoals: meubels compleet met inhoudt verhuizen en garderobe zonder kreukels van A naar B. Natuurlijk kun je dat ook prima zelf en voor veel minder geld. Weet je dat er dozen gemaakt zijn waar je gewoon je kleding in kan ophangen. Zo wordt het wel heel makkelijk om de kledingkasten in je nieuwe thuis te vullen. Op deze manier kun je direct beginnen met wonen en het scheelt veel werk als het gaat om te strijken.

Houdt bij welke spullen je hebt

Het kan zijn dat je een geweldig geheugen hebt zodat je precies weet waar alles staat wanneer je het overbracht hebt naar je nieuwe woning. Toch wordt dit geheugen ondergraven wanneer anderen je spullen ergens neer gaan zetten. Dan heb je het simpelweg niet opgeslagen in je geheugen. Hoe kun je dit voorkomen? Simpel: maak een lijst van de spullen die je hebt, in welke dozen ze gaan (label deze) en in welke kamer ze moeten. Geef iedereen een kopie van de lijst. Of hanteer een code: kamer 1, kamer 2 etc., maar zorg dat iedereen op de hoogte is. Schrijf eventueel ook op in welke kasten de spullen moeten. Een lijst zorgt echt voor een stuk minder zorgen en speurwerk.

Adreswijzigingen

Een tip die je eigenlijk enige tijd voor je verhuizing moet opvolgen, is het op tijd versturen van de adreswijzingen. Zo komt alle post die je moet ontvangen, op tijd bij je aan. Dat kan veel problemen met organisaties en instanties schelen.