Je huis is af: de vloer is gelegd, de muren hebben de gewenste kleuren, de meubels staan op hun plek en de prachtige antieke vaas heeft een prominente plek in de woonkamer gekregen. Net als jij  vinden inbrekers deze vaas ook erg mooi. Om te voorkomen dat iemand anders zijn huis decoreert met jouw spullen is het belangrijk om je gloednieuwe huis te beveiligen. Lees hier een aantal tips om inbraak te voorkomen.

Tips bij weggaan

Dieven breken doorgaans in wanneer niemand thuis is. Dit doen ze vliegensvlug. Binnen enkele minuten zijn ze binnen, pakken ze wat ze willen hebben en zijn weer weg. Sluit daarom altijd alle deuren en ramen wanneer je weggaat, ook als het maar van korte duur is. Laat een lamp aan wanneer je weggaat zodat het huis er bewoond uitziet. Als je (vaak) voor langere tijd weggaat kun je overwegen om een lamp met een timer aan te schaffen. Deze zal automatisch aangaan wanneer het donker wordt.

De sloten

Dieven zijn tovenaars wanneer het om sloten gaat. Alleen de beste sloten zijn niet te kraken voor deze grijpgrage nachtbrakers. Sloten met een drukknop zijn erg gemakkelijk te openen voor inbrekers. Het meest veilige slot is een slot met kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een inbraaktechniek waarbij de kern uit de cilinder van slot wordt getrokken of afgebroken. Bij sloten met kerntrekbeveiliging is kerntrekken bijna onmogelijk. Ook ramen en schuifdeuren zijn gemakkelijk te kraken. Het is verstandig om deze extra goed te beveiligen. Bij diverse slotenmakers zoals Slotenmaker-Expert laat u snel en vakkundig een slot plaatsen. Laat uw sloten ook gerust eens controleren op veiligheid.

Maak het niet aantrekkelijk voor een dief

Voorkom dat je signalen geeft aan inbrekers dat er niemand thuis is. Zorg ervoor dat iemand je gras maait als je langere tijd weg bent en je post uit het zicht haalt. Je kunt ook wat spullen zoals een krant, een glas en een bord neerzetten om de indruk te wekken dat er geleefd wordt in het huis. Laat ook geen spullen zoals grasmaaiers en fietsen voor het huis liggen, maar berg deze veilig op in een gesloten schuur of garage.