Stel je eens voor dat je producten beschadigd raken doordat er niet goed gestapeld is op de pallet, of doordat de pallet omvalt vanwege een onstabiele palletbelading. Dit komt dagelijks voor en daar zit natuurlijk niemand op te wachten; zowel de leverancier als klant. Pallets moeten ervoor dienen om je producten op te zetten zodat ze veilig van A naar B vervoerd kunnen worden. Dit bespaart je tijd en geld en zorgt natuurlijk voor tevreden klanten. Wij leggen je hieronder uit hoe je jouw producten zonder schade aan laat komen bij de eindbestemming.

Eisen klant

Rekening houden met de wensen en eisen van de klant is iets wat je altijd moet doen, en dus ook als het gaat om transport. Heeft je klant bijvoorbeeld een voorkeur voor hoe hoog de stapel op de pallet mag zijn? Let op dit soort dingen.

Stevige pallet

Ga je pallets kopen? Zorg dan voor stevige pallets en check de pallets altijd voordat je gaat stapelen om te zien of ze nog altijd stevig genoeg zijn. Kijk ook na het stapelen even naar de pallet. Ontbreekt er een blok of plank? Neem geen risico en pak een andere pallet.

Palletplaat

Een palletplaat is sowieso altijd aan te raden wanneer je stapeelt op pallets. Dit voorkomt beschadiging en vervuiling van de pallets en producten die erop staan.

Evenwicht

De meesten weten dit al, maar voor de zekerheid: plaats de zwaarste goederen onderaan de pallet en de lichtste goederen boven. Alleen dit zorgt al voor een veel stabielere pallet.

2 meter

Stapel nooit hoger dan 2 meter. Dit in verband met de stabiliteit van de pallet. Een vrachtwagen is gemiddeld 2,5 meter hoog.

Afdekvel

Een afdekvel beschermt je goederen tegen regen en diefstal, maar zorgt er ook voor dat de goederen stabieler blijven zitten op de pallet.