Tegenwoordig is duurzaamheid steeds belangrijker en veel mensen nemen dan ook stappen om hun woning te verduurzamen. Zo laten steeds meer mensen hun dak isoleren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je kan er ook nog eens een hoop geld mee besparen. Toch komen er een heleboel zaken kijken bij dakisolatie. Daarom lees je in deze blog waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het isoleren van je dak. 

Isolatiemateriaal

Qua isolatiemateriaal zijn er verschillende opties die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Minerale wol zoals steen- en glaswol is bijvoorbeeld erg flexibel, waardoor het uitermate geschikt is om gebogen daken mee te isoleren. Wanneer je echter een recht dak hebt, is het wijzer om te kiezen voor platen met kunststof isolatie van bijvoorbeeld PUR of EPS, aangezien deze een hogere isolatiewaarde hebben. 

Let op de dikte

Vooral bij het isoleren van daken is het nodig om de dikte van het isolatiemateriaal in de gaten te houden. Wanneer je een té dik isolatiemateriaal gebruikt, kan er namelijk veel ruimte verloren gaan. Op deze manier kunnen ruimtes die al een laag plafond hebben, zoals lage zolders onbegaanbaar worden. 

Zelf aan de slag of laten doen?

Ten slotte is het zaak om te beslissen of je het klusje zelf gaat klaren of er iemand voor inhuurt. Wanneer je zelf een beetje handig bent, is het zeker aan te raden om de isolatie van je woning zelf aan te pakken. Dat scheelt enorm in de kosten. Maar als er toch geen verborgen klusjesman in je schuilt, kun je de klus natuurlijk ook uit laten besteden. Om de laagste prijs te betalen, is het een goed idee om meerdere bedrijven te benaderen en te vragen om een vrijblijvende offerte. Op deze manier kan je prijzen vergelijken en met de goedkoopste partij in zee gaan.