Er zijn verschillende soorten glas; dubbel glas, enkel glas, gelaagd glas, HR glas, HR +++ glas, etc. Allemaal verschillende soorten glas, maar één soort glas is net iets minder bekend dan de rest: gelaagd glas. Misschien de grote betreft gelaagd glas: Wat zijn de voordelen van gelaagd glas? Gelaagd glas zorgt voor extra veiligheid en breekt minder snel dan bij bijvoorbeeld enkel glas. Daarnaast dient gelaagd glas ook als geluidsisolatie, het dempt het geluid enorm. Dit heeft ermee te maken dat er geluidswerende folies tussen de glasplaten zijn aangebracht. Dus de buren zullen geen last van je hebben. Daarnaast is gelaagd erg sterk glas en is voor inbrekers erg moeilijk om kapot te slaan, zo heb je meteen een veiliger gevoel.

Gelaagd glas? Wat is dat?

Heb je enkel glas in je woning en wil je dit binnenkort vervangen? Dan is het aan te raden om te kijken naar diverse soorten glas. Er zijn namelijk verschillende soorten glas, zoals dubbel glas, gelaagd glas en HR glas. Gelaagd glas is sterk glas wat moeilijk te breken is, daarnaast zit er geluidswerende folies tussen de glasplaten, dus het glas dient ook nog eens als geluidsisolatie. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas en is daarom dus ook extra sterk glas, hierdoor is het dus voor bijvoorbeeld inbrekers erg moeilijk om het glas kapot te slaan en is de breuk miniem. Ook is de keuze voor het folie tussen de glasplaten te kiezen, hoe dikker de folie, hoe steviger het glas is. Maar onthoud wel, dat je hier vaak ook wel voor betaald.

Gehard glas?

Gehard glas is een soort veiligheidsglas, het is sterk glas en is dus moeilijk kapot te slaan. Inbrekers kunnen bij woningen met gehard glas moeilijk tot niet inbreken. Ideaal! Gehard glas is extra hard gemaakt, dit is gedaan om te voorkomen dat het snel zal gaan breken. Mocht het glas toch breken, dan valt het in hele kleine stukjes, hierdoor kunnen er geen diepe wonden ontstaan. Dit zorgt er voor dat de kans op verwondingen miniem is. Veiligheid staat zo voorop. Daarnaast is gehard glas even dik als gewoon glas, maar dus wel 5 keer zo sterk als gewoon glas. Wist je dat gehard glas bestand is tot 270 graden? Ook worden de harde randjes weggeslepen, zodat je je niet kunt snijden aan het glas.

Glas voor elk interieur

Het is ideaal om te plaatsen op plekken waar ingebroken kan worden of plekken waar het glas snel kan breken. Dit kunnen plekken zijn, zoals de voordeur, achterdeur, douchedeur, douchewand of een glazen binnendeur. Daarnaast is gehard glas in elke ruimte te plaatsen, dus het maakt niet uit of het een bedrijfspand of een woning is. Gehard glas kan in elk interieur gebruikt worden. Ook kan gehard glas als een mooie tussenwand gebruikt worden, dus voor elke ruimte is gehard glas te gebruiken en passend te maken. Zeker met een mooie frame eromheen maak je het helemaal je eigen in je woning en past het bij de rest van het interieur. Denk maar aan bijvoorbeeld een glazen binnendeur, deze kan helemaal opgepimpt worden met een mooie zwarte frame eromheen om het een klassieke look te geven of juist een stalen frame, voor de industriële look.