Kunstgras is een populaire decoratie in de achtertuin. De synthetische grondbedekker heeft namelijk wel de voordelen maar niet de nadelen van echt gras. In deze blog lees je alles wat je wil weten over kunstgras.

Het materiaal

Kunstgras is gemaakt van polyethyleen, het type plastic dat ook in flesjes en plastic tassen zit. Kunstgras kan gerecycled worden. Om het gras te maken is het polyethyleen samen met groene kleurstoffen omgesmolten tot een ‘grasplaat.’ Met de duizenden naalden van een tuften machine krijgt de plaat vervolgens zijn grasstructuur.

Dieren en insecten

Insecten en ander ongedierte kunnen niet leven in kunstgras omdat er geen voedingsmiddelen te vinden zijn en zullen dit dan ook vermijden. Bij het gebruik van kunstgras hoeven er daarom geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, hetgeen goed is voor het milieu.

De schoonmaak

Om het vuil te verwijderen dat blijft hangen in het kunstgras moet dit net als echt gras geharkt worden. Het is ook mogelijk om het vuil weg te blazen met een bladblazer. Bij een wekelijkse schoonmaak blijft het kunstgras mooi en zacht. Over sommige stukken gras wordt meer gelopen dan andere stukken. Hierdoor komt het gras plat te liggen. Door eenvoudig met een bezem tegen de richting in de vegen zullen de grassprieten weer rechtop gaan staan.

Brandbaarheid

Kunstgras kan niet smelten. Wanneer het gras wordt blootgesteld aan extreme hitte zal het alleen smelten. Om deze reden wordt kunstgras vaak gebruikt op vliegvelden naast de landingsbaan.

Extreem weer

Kunstgras wordt vaak gebruikt bij gebieden waar veel droogte is. Toch is het synthetische gras ook ideaal voor gebieden waar veel regen valt, zoals Nederland. Het gras droogt namelijk sneller dan echt gras en laat uiteraard geen modder achter. Het gras kan ook tegen sneeuw: zodra de sneeuw smelt zal het water waarschijnlijk blijven liggen. Met een bezem of een hark is dit eenvoudig droog te maken.

Wilt je profiteren van het gemak van kunstgras in je achtertuin? Gaat u dan naar Kunstgrasconcurrent.nl. Deze kunstgrasaanbieder heeft een groot assortiment met diverse kleuren en structuren.