De conifeer is een veel gebruikte plan om tuinen af te scheiden en te voorzien van de nodige privacy. Ondanks dat de conifeer een zeer sterke plant is, blijft de plant met het juiste onderhoud op zijn mooist. Er zijn verschillende punten waarmee je jouw coniferen in topconditie houdt.

Aanplanten in puinvrije ondergrond

De coniferen hebben de ruimte nodig om goed te kunnen wortelen. Daarom geldt ook voor de conifeer: een goed begin is het halve werk. Maak de ondergrond tot minimaal liniaallengte vrij van puin. Hierdoor geef je de plant alle ruimte om stevig vast te groeien. Hierdoor kan de voeding ook direct in de wortels trekken.

Bemest de coniferen 2x per jaar

Een conifeer moet dus ook voeding krijgen om de meest effen kleur te behouden. Met de juiste coniferenmest met sporenelementen zorg je voor voldoende voeding. De bemesting moet tweejaarlijks worden toegediend. Dit voorkomt luizen en bruine plekken die door schimmels worden veroorzaakt. De juiste bemesting voorkomt zelfs 90% van alle ziektes en plagen die bij coniferen kunnen optreden.

Snoeien van een coniferenhaag

Het snoeien van de coniferenhaag is essentieel voor een strak uiterlijk van je tuin. Je dient het snoeien niet te laat in het jaar te voltooien. De conifeer moet namelijk de tijd hebben om te herstellen en een natuurlijke vorm aan te nemen voordat de winter begint. Bovendien snoei je nooit in de volle zon en temperaturen van boven de 25 graden. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat het onderliggende hout van je coniferenhaag verbrandt.

Aanschaffen van coniferen

Bij de aanschaf van een conifeer krijg je vaak tips om de conifeer te onderhouden. Houd rekening met de tips van jouw tuinspecialist om zo het mooiste resultaat te behouden. Bomenbezorgd.nl geeft bijvoorbeeld direct op hun website al tips bij het kopen van een conifeer. Aanvullend bieden ze zelfs een aanplantservice, zodat de conifeer altijd op de juiste manier wordt geplant.