Het wordt weer zomer, dat betekent natuurlijk meer mooi weer en dus meer buiten zitten. Na de winterperiode en soms ook nog een slechte lente met veel regen en kou is het natuurlijk weer tijd om volop te gaan genieten van het buitenleven. De meeste mensen maken hun tuin na de zomer ook weer winterklaar, dit betekent natuurlijk dat wanneer het weer mooier weer wordt de tuin zomerklaar gemaakt kan worden. Misschien moeten er zelfs nog wat spullen veranderd worden of moeten er wat nieuwe spullen aangeschaft worden. Dan zijn er nog vaak andere klusjes als de tuintafel hout weer eens schuren en lakken of de loungeset weer goed afstoffen.

woman holding garden fork

Begin met vieze werkjes

Het lijkt redelijk voor de hand liggend, maar wordt toch nog wel eens vergeten, begin met het vieze werk. Wanneer na de winter de tegels in je tuin bedekt zijn met aanslag of mos maak je deze natuurlijk beter eerst even schoon voordat je de loungeset gaat afstoffen. Doe je dit niet dan loop je het risico dat al je eerdere werk ongedaan gemaakt wordt. JE kunt dus het beste eerst de grote en vieze klusjes doen. Ook zul je voor het poetsen van het terras bijvoorbeeld de loungeset, eettafel en stoelen even weg moeten zetten. Je kunt deze dan meteen hierna poetsen op de plek waar je ze even hebt neergezet. Dit voorkomt dubbel werk.

Dan rest nog de finishing touch

Natuurlijk moeten er altijd nog de puntjes op de i gezet worden. Je ziet meestal in een tuin dat toch niet alle planten of bloemen de winter overleven. Dit is heel normaal, maar je wil natuurlijk geen kale plekken in je border. Je zal daarom waarschijnlijk even een tipje naar het plantencentrum moeten maken. Je vraagt hier het beste of ze ook al wat “oudere” bloemen of planten hebben van de soort die je zoekt. Met een beetje geluk krijg je dan al een plant die lijkt op hoe ze er nu bij jou in de tuin bijstaan.