De keukentrend anno 2018 brengt ons weer dicht bij onze oorspronkelijk woonplek: de natuur. Dit is terug te zien in diverse elementen. In deze blog lees je meer over deze elementen die van jouw keuken een paradijs maken.

De kleuren

Ton sur ton is dé manier om je keuken te kleuren. Deze kleurencombinatie bestaat uit verschillende tinten van dezelfde kleur. Neem het bos als voorbeeld: dit bestaat uit verschillende tinten groen die samen een organisch geheel vormen. Kleuren die hip zijn dit jaar zijn komen rechtstreeks uit de natuur. Denk aan organische kleuren zoals groen, bruin, grijs en zwart.

Stijl

Ook in de styling is de natuur in de keuken terug te zien. ‘Ethnic nature’ is helemaal hot: materialen met een exotische look.  Tafelbladen en kastjes van grof hout, een vloer met aardetinten en veel planten. Opvallend is ‘Indoor Gardening:’ een moestuin in een grote plantenbak waarin groentes en kruiden gekweekt worden, midden in je keuken! Zo wordt je zelfvoorzienend en heb Zo heb je de ingrediënten voor een lekkere maaltijd altijd bij de hand.

Apparatuur

In de keuken van 2018 is het afzuigsysteem niet zichtbaar doordat deze subtiel geïntegreerd is in de keukeninrichting. De geuren van het voedsel verdwijnen alsof er een fris briesje door de keuken waait. Een andere keukentrend die misschien iets minder met de natuur te maken heeft maar wel erg mooi en praktisch is draagt de naam ‘Pitt cooking.’ Bij dit fenomeen zijn de kookpitten verspreid over aanrecht waardoor er meer ruimte is om te koken.

Bent je op ideeën gebracht of wil je verder zoeken naar een keuken die perfect bij jouw huis past? Kijk dan eens op Vandenhazelkeukens.nl. In het assortiment zijn woonkeukens te vinden die op verschillende manieren flirten met kleuren en materialen die rechtstreeks uit de natuur komen. Breng de natuur in jouw keuken!