Op het ogenblik dat er bouwtekeningen gemaakt dienen te worden voor je nieuwe gebouw spreekt het voor zich dat je tegenwoordig over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken uit diverse mogelijkheden. Allereerst is het nog altijd mogelijk om ervoor te kiezen om een 2D bouwtekening te laten maken. Het is echter eveneens mogelijk om te kiezen voor een exemplaar die in 3D wordt gerealiseerd. Een 3D bouwtekening kan omwille van verschillende redenen als zeer interessant worden bestempeld. Zo geeft ze niet alleen een realistischer beeld van de bouw die je gaat realiseren, daarnaast kan je met een dergelijke bouwtekening ook nog eens op efficiënte wijze fouten in de constructie voorkomen.

1.) Fouten in de constructie kunnen nog beter worden voorkomen

Het gebeurt in de praktijk niet zelden dat er foutjes sluipen in de bouwtekeningen die gemaakt worden. Deze foutjes lijken in eerste instantie misschien niet zo’n groot probleem, maar wanneer ze niet worden opgemerkt tijdens de bouw van de constructie zelf wordt dat natuurlijk een compleet ander verhaal. Voor 2D bouwtekeningen geldt dat deze foutjes niet altijd even eenvoudig zichtbaar zijn. Dat is een ander verhaal bij een 3D bouwtekening. Voor een dergelijke bouwtekening geldt dan ook dat eventuele problemen of fouten al snel aan de kaak kunnen worden gesteld. Hierin schuilt dus zeker een belangrijke meerwaarde.

2.) Je krijgt zelf een duidelijker beeld van je toekomstige woning

Door het laten maken van een 3D bouwtekening zal je kunnen vaststellen dat je ook zelf over een beter beeld zal komen te beschikken van je toekomstige woning. Veel mensen ondervinden de grootst mogelijke moeite met het lezen van hun bouwtekening. Dat is op zich geen probleem, zolang de architect er namelijk maar mee uit de voeten kan, maar toch vinden veel mensen dit een niet onbelangrijk probleem. Door de komst van 3D bouwtekeningen is daar een klein beetje verandering in gebracht. Het lezen van deze 3D exemplaren kan namelijk een stuk eenvoudiger gebeuren in vergelijking met haar 2D-variant. Het spreekt voor zich dat ook dit in de praktijk ongetwijfeld een belangrijke reden kan zijn om ervoor te kiezen om te kiezen voor het laten maken van een 3D bouwtekening voor jouw woning.

3.) Een 3D bouwtekening kost niet veel extra moeite

Voor erg veel mensen geldt dat zij vrezen dat het laten maken van een 3D bouwtekening veel extra tijd en moeite en dus ook geld kost. Die vrees is helemaal niet terecht. Toen dit type van bouwtekening voor het eerst verscheen was het inderdaad zo dat er nog wel eens een hogere prijs voor werd aangerekend. Tegenwoordig is dat eigenlijk niet langer het geval. Sterker nog, we kunnen vaststellen dat heel wat architecten er inmiddels voor hebben gekozen om van 3D bouwtekeningen hun standaard te maken. Dit betekent dat je er eigenlijk altijd voor kan kiezen om een dergelijke bouwtekening te laten maken zonder dat je daarvoor hoeft te vrezen voor aanzienlijk hogere kosten. Ook dit is dus alweer een extra reden om de voorkeur te geven aan het laten maken van een 3D bouwtekening. Hiervoor kun je terecht bij een bouwkundig adviesbureau!